Meer afbeeldingen

110mm MPC Blue Magic Turbo skeelerwiel

Artikelnummer:CBM.16.110T

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Productnaam Prijs Aantal
110mm MPC Blue Magic Turbo FIRM

Van: € 25,00

Speciale prijs  22,50

110mm MPC Blue Magic Turbo EX-FIRM

Van: € 25,00

Speciale prijs  22,50

110mm MPC Blue Magic Turbo XX-FIRM

Van: € 25,00

Speciale prijs  22,50

✓Gratis levering voor bestellingen vanaf €100 ✓100-dagen retourgarantie

Details:

De Blue Magic Turbo is een waanzinnig skeelerwiel voor de echte specialisten op de piste, die willen weten waar de grens ligt. Kies je de Blue Magic Turbo, dan kies je voor de kleinere kern en de dikkere band. Het is een compleet nieuwe ervaring, vooral voor sprinters en op gladdere skeelerbanen. 

#Cádo Motusbluemagic

110mm MPC Blue Magic Turbo skeelerwiel kan worden gekocht in veelvoud van 1.

Details

Dit is de nieuwe revelatie van MPC. Cádo Motus-MPC Blue Magic is een waanzinnig wiel voor de echte specialisten op de piste, die willen weten waar de grens ligt. Voor iedere situatie is er een specifiek model. Omdat skeelerwielen altijd moeten helpen je grenzen te verleggen, in plaats van ze te bepalen.

Dit wiel werd geïntroduceerd op de wereldkampioenschappen in Nederland in 2018. Cádo Motus World Team skater Steven Villegas won er in  de tesfase al meteen de Europacup mee, net als junior Jordy van Workum die er later ook wereldkampioen op werd.

Het wiel is gebouwd rond de blauwe kern die zich al jarenlang bewezen heeft. Precies genoeg flex en absorberend vermogen voor controle, grip en rebound.

Als rijder zoek je altijd naar de beste balans tussen rol en grip. Met de Blue Magic is balans echter aan een nieuwe definitie toe. De Blue Magic heeft om de kern niet alleen verschillende versies van het urethaan, maar speelt ook met de grootte van de kern. De Blue Magic Turbo wielen hebben een kleinere kern en gebruiken meer rubber. De band vormt daardoor meer mee, waardoor er meer en langer contact is met de baan. Er is geen wiel dat je zoveel grip geeft als deze.

Races op een piste worden beslist in de bochten. Dit wiel maakt het verschil voor jou. Veel meer stabiliteit, controle en power, daardoor kun jij meer van je kracht kwijt dan je tegenstander.

Toptalent uit ons junior team Janno Botman: “Vooral aan het eind van mijn afzet, in de bochten, kan ik langer controle houden. Dat komt door de grip. Als sprinter wil je een wiel dat altijd doet wat je verwacht.”

Ben je op zoek naar veel rol én genoeg grip, dan kies je voor de Blue Magic met de normale kern. Deze wielen zijn ideaal voor langere afstanden op de piste en alle afstanden op asfalt ondergronden.

Toptalent uit ons junior team Merijn Scheperkamp: “Wat de Blue Magic voor mij betekent is dat ik nu per afstand bekijk welk wiel voor mij het beste werkt. Tussen een 500 meter en een 1000 meter zit al heel veel verschil, laat staan tussen de 500 meter en een marathon.”

Welk model kies jij?

De termen firm, x-firm en xx-firm refereren aan de eigenschappen van het urtehaan, dat is de rubberband rondom de kern. Firm geeft je altijd de meeste grip, de xx-firm de meeste rol. Kies je de Blue Magic Turbo, dan kies je voor de kleinere kern en de dikkere band. Het is een compleet nieuwe ervaring, vooral voor sprinters en in gladde omstandigheden.

Cádo Motus-MPC Blue Magic - FIRM | ruw asfalt, gladde ondergrond, lange afstanden
Cádo Motus-MPC Blue Magic - X-FIRM | de veilige keuze bij goede omstandigheden
Cádo Motus-MPC Blue Magic - XX-FIRM | als je heel veel easy rol zoekt

Cádo Motus-MPC Blue Magic Turbo - FIRM | de meeste grip ter wereld voor de korte sprints of regen
Cádo Motus-MPC Blue Magic Turbo - X-FIRM | als er genoeg grip is, pak je er meer rol bij
Cádo Motus-MPC Blue Magic Turbo - XX-FIRM | versnellen, inhalen en volhouden

Het mixen van wielen?
Topskaters mixen vaak wielen. De wielen met meer grip voor en achter, en meer rol in het midden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door XXF in het midden te doen en XF voor en achter. Zwaardere rijders kunnen kiezen voor de minder harde variant met een mix van F en XF.

Niet doen: het mixen van Turbo wielen met de gewone Blue Magic, omdat beide wielen zich toch heel anders gedragen en heel andere footprint hebben.

Steven Villegas wins Europacup on Cádo Motus Blue Magic

"Magic is believing in yourself. If you can do that, you can make anything happen."

Extra informatie

Gewicht (g) Niet beschikbaar
PU band Dual durometer
Wheels best for Road circuit, Track Sprint
Performance Great corners, High grip, High rebound
Toepassing droog weer
Hub size (mm) 69.5
Hub Design 9 Turbine Spokes
Best performance with spacers 10.05 +/-0.2mm
Wheel weight 148g

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: 110mm MPC Blue Magic Turbo skeelerwiel

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Voldoet aan verwachtingen
Kwaliteit