Om aanspraak te kunnen maken op de crash replacement garantie moet aan de volgende voorwaarden voldaan zijn:

1. De helm is niet langer dan 2 jaar geleden aangekocht bij één van de officiële Cádo Motus dealers(*). Een lijst met dealers vind je hier
2. De helm is binnen 30 dagen na aankoop geregistreerd(**) op https://www.cadomotus.nl/inschrijven-crash-replacement. Vul het crash replacement formulier altijd zo volledig en uitgebreid mogelijk in. Online aankopen op cadomotus.nl zijn automatisch geregistreerd voor crash replacement
3. De helm is geretourneerd en ontvangen door Cádo Motus Skating BV. Het retouradres vind je hier. De kosten voor de retourzending zijn voor kosten van de consument.

* Custom design helmen vallen ook onder de regeling maar worden vervangen door een vergelijkbare helm uit de standaard collectie.
** Een helm die in 2015, 2016 of 2017 is gekocht kan tot 31 december 2017 geregistreerd worden. Na registratie is je crash replacement nog twee jaar geldig.

De korting die bij crash replacement gehanteerd wordt is 50% op de verkoopadviesprijs van de helm in de winkel. Accessoires worden hierbij niet meegenomen tenzij deze ook beschadigd zijn.

Als aan de voorwaarden voldaan is zal Cádo Motus een account aanmaken voor de klant waarop het bruto kortingsbedrag als een tegoed geplaatst wordt. De inloggegevens worden aan de klant doorgegeven. Hiermee kan  de klant zelf een nieuwe bestelling plaatsen waarbij het geplaatste tegoed in mindering gebracht kan worden op het te betalen bedrag. De klant is vrij om het tegoed te gebruiken voor aanschaf van een andere (duurdere) helm met of zonder extra accessoires zoals een aeroshell of een vizier.

De klant heeft de mogelijkheid om de nieuwe helm naar een specifiek afleveradres te laten sturen of naar één van de dealers in de lijst met verzendmogelijkheden.

Cádo Motus behoudt zich het recht voor de crash replacement service niet te verlenen als blijkt dat de aangeleverde gegevens onjuist zijn, de beschadigingen aan de helm enkel optisch zijn en niet het gevolg zijn van een crash of als de schade moedwillig is veroorzaakt.

Als er twijfel bestaat over de juistheid van de aangeleverde gegevens kan Cádo Motus verzoeken om een aankoopbewijs te overleggen.