Meer afbeeldingen

 • Schaatshelm
 • Alpha Aerospeed Schaatshelm
 • Alpha Aerospeed Schaatshelm
 • Cádomotus
 • Alpha Aerospeed Schaatshelm
 • Schaatshelm Pads

Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm

Artikelnummer:CMS.06.44
€ 99,50

Beschikbaarheid:In voorraad

✓Gratis levering voor bestellingen vanaf €100 ✓100-dagen retourgarantie ✓50% crash-vergoeding!

Details:

De eerste schaatshelm specifiek ontworpen voor het marathon, langebaanschaatsen én shorttrack schaatsen. De Cádomotus Alpha Aerospeed helm is de lichtste en mooiste schaatshelm / shorttrack helm! Optioneel is bij de Alpha Aerospeed schaatshelm ook een vizier in drie kleuren en een aero shell in 10 kleuren!

€ 99,50
Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm is available for purchase in increments of 1
€ 99,50

Opties

* Verplichte velden

€ 99,50

Details

De KNSB heeft in 2015 het gebruik van een schaatshelm verplicht gesteld voor marathonschaatsers. Schaatshelmen werden al steeds meer gebruikt in het schaatsen, op de Weissensee en in de mass-start bijvoorbeeld, maar zal door deze reglementswijziging gemeengoed worden in het schaatsen.

 

Bij de volgende Elfstedentocht wordt het dragen van een helm verplicht. Wij adviseren u om bij schaatstoertochten zoals Elfstedentocht te kiezen voor een goedgekeurde schaatshelm. De gaten kunnen afgedicht worden met een aero shield, onder andere voor extreem koude omstandigheden. Het vizier beschermd tegen bevriezing van je ogen met behoudt van een ruim zichtveld. Er is een contrast verhogend geel vizier zodat je de scheuren in het ijs beter ziet.

Omdat we deze ontwikkeling al enkele jaren volgen, heeft Cádomotus de eerste echte schaatshelm in onze collectie. De Cádomotus schaatshelm is met succes getest door een groep marathonschaatsers, uit zowel de A-, B- als damescategorie. Onder andere Gary Hekman, Crispijn Ariens, Bart Mol, Fabio Francolini, Remco Schouten, Mariska Huisman, Francesca Lollobrigida en Lisa van der Geest droegen de helm vorige winter al. De Marchese schaatshelm wordt vanaf 2016 verkocht onder de naam Cádomotus Alpha Aerospeed.

De Cádomotus Alpha Aerospeed helm is een officieel goedgekeurde schaatshelm door de ISU. Volgens de regels moet de helm de vorm van het hoofd volgen en er mogen geen uitsteeksels aan de helm zitten. Tevens moet aan een voor shorttrack-helmen opgestelde impact-test voldaan worden. Vrijwel alle fietshelmen zijn daarmee ongeschikt voor het marathonschaatsen, waaronder ook de meeste helmen die reeds op de ijsbaan gebruikt werden het afgelopen seizoen. Deze schaatshelm is dus ook geschikt als shorttrack helm.

 

De Cádomotus schaatshelm is speciaal voor het marathonschaatsen ontwikkeld:

 • Deze schaatshelm is ventilerend, zonder dat er onveilige ventilatiegaten in de helm zitten. De helm is daarmee dus ook uitstekend geschikt als shorttrack helm.
 • De gaten kunnen afgedicht worden met een aero shield, onder andere voor extreem koude omstandigheden.
 • De achterkant van de Cádomotus helm is zo aangepast dat hij goed op het hoofd blijft zitten in de specifieke schaatshouding.
 • Optioneel is ook een vizier leverbaar zijn in vier uitvoeringen: Clear, Yellow en Smoke Mirror en Smoke Reflect
 • Met 235g veruit de lichtste schaatshelm op de markt
 • De helm is er in één maat M/L en één kleur: mat/glans zwart

De schaatshelm is nog verder verbeterd:

De Cádomotus Alpha Aerospeed heeft in 2016 een nieuw sluitsysteem dat de druk goed verdeeld en de schaatshelm nog beter in positie houdt op je hoofd. Het vergrendelsysteem kan de helm passend maken voor hoofdmaten tot wel 52cm. Om de helm goed te laten aansluiten op verschillende hoofdvormen zijn er twee verschillende sets met binnenvoering die eenvoudig verwisseld kunnen worden. Standaard in de helm zit de voering voor een meer ovale Europese hoofdvorm. Een set voor rondere hoofdvormen wordt meegeleverd. Beide typen voering bestaan uit drie delen waardoor de ventilatie onder de helm ook verbeterd is.

 

Schaatshelm voor Kinderen

Er is nu ook een speciale kinderhelm. Bekijk hier onze schaatshelm voor kinderen.

 

Lees meer over de Cádomotus Alpha als short track helm op onze blog. Ook kun je op ons blog alles nalezen over de regels en do's & dont's omtrent schaatshelmen.

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Voldoet aan verwachtingen
Kwaliteit

Klantenbeoordelingen

 • Kwaliteit
  Voldoet aan verwachtingen
  Prijs
  fijne schaatshelm
  Review door Dirk van Zoeston 28-09-2017
  Ik rijd nu voor het derde seizoen met deze helm. Ik gebruik hem zowel bij trainingen als bij tijdenmarathon. Sinds de aanschaf heb ik nooit meer zonder helm geschaatst.

  Wat me opvalt is dat helm onder alle schaatsomstandigheden comfortabel is. Je merkt eigenlijk niet dat je een helm op je hoofd hebt. Mijn vrees was dat helm te koud zou zijn onder het vriespunt en te warm voor een baan als Heerenveen. Dat is niet het geval.

  Zowel met als zonder Aero shield voelt de helm prettig. Ik laat het schermpje er altijd op. Dat kleurtje geeft de helm een sportievere uitstraling.

  De helm is eenvoudig af te stellen. Als je toch bang bent dat oren er vanaf vriezen zou je nog een dunne muts kunnen dragen zonder ingewikkelde handelingen.

  Een aanrader!