Versatile tas voor gebruik in the transitie zone gedurende triathlons

Nieuwe groeibriljant in de triathlonsport: Cádomotus

Voor de triathlonsport is het altijd goed nieuws als gerenommeerde partijen uit andere sporten de overstap maken en daarmee innovatie en concurrentie brengen op het gebied van triathlonmateriaal. Een van ’s werelds meest gespecialiseerde merken uit de schaats- en skeelersport doet precies dat. Cádomotus heeft nu ook in de triathlonwereld een stevige voet aan wal gezet. En toptriatleten vinden dat goed nieuws!

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Cadowiki NL door Martijn Keijsers

Aerohelm voor triatleten

Ik schijf eigenlijk nooit echt reviews, maar probeer het eens. Bij deze. Een review van de Cádomotus Omega Aero, een helm om hard mee te rijden! Racend op het hoogste niveau vraag ik het maximale van mijzelf en wil ik materiaal wat daarbij aansluit. De Cádomotus Aerohelm sluit daar zeker op aan, iedere watt die gewonnen kan worden hoef je niet te trappen. En in een triathlon vertaalt dat zich in iets betere loopbenen, do I need to say more?

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Productondersteuning Cadowiki NL door Donald Hillebregt

Roderink Egberink DFVCT met Omega Aero fietshelm

De slim geplaatste luchtgaten zorgen voor verkoeling door de wind die langs je hoofd wordt geleid. Lees hier de hele review van de Cádomotus Omega Aerohelm van Nederlands topamateur wielrenner uit het Dutch Food Valley Cycling Team.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL door Roderick Egberink

Mariska kiest voor Cádo Motus schaatsenIn de top van de markt manifesteerde Maple zich de afgelopen decennia nadrukkelijk als de uitdager van Viking. Met Shani Davis als één van de eerste en grootste ambassadeurs bleek het merk in staat de alleenheerschappij van Viking te doorbreken. In de afgelopen tien jaar mengde Cádomotus zich in de strijd, met onder andere wereldtitels voor Bob de Jong en vele marathonzeges voor Mariska Huisman.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL door Diederik Hol

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende drinkt tijdens een skeelermarathon wanneer je geen verzorger langs de kant hebt staan? Of stel dat je die mist of dat de bidon uit je handen valt als je hem probeert aan te pakken?

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Cadowiki NL door Eline Verhagen

Vacature Content Marketeer

17-04-2018 17:03

Wie zoeken wij? Je bent doorlopend bezig met het bedenken en schrijven van content. Je creëert en beheert zélf de content (tekst én beeld) op onze eigen online kanalen zoals de websites, social media en met mail software zoals MailChimp. Je speelt razendsnel in op actuele evenementen, en sportprestaties.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL door Diederik Hol

Cádomotus werkt samen met Fila, kledingpartner van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. Wij ontwikkelden de snelste kledinglijn voor inline skaters, een bijzondere vrouwelijke lijn voor de Mia (My Inner Athlete) community rondom het schaatsteam van Lisa, Iris, Merel en Manon, met fiets-, schaats- en runningkleding.

Lees meer
1 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

Vallen en opstaan

19-12-2017 14:11

Kimberly Muusse is sportpsycholoog en marathonschaatsster. Ze schrijft vanuit haar eigen ervaring over hoofdletsel en de mogelijke fysische of psychologische gevolgen. In haar eigen praktijk probeert zij sporters en mensen uit het bedrijfsleven uit te leggen wat een stressprikkel met ons lichaam doet en hoe dit het risico op blessures en ziektes vergroot.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Cadowiki NL door Kimberly Muusse

Cádo Motus klapschaats techniek verbeterenKom je nog niet aan de ronde tijden van vorig seizoen of wil je jouw techniek in een korte tijd flink verbeteren? Probeer dan onze #easycarveblades!

Voel hoe makkelijk je terugstuurt, snel druk opbouwt en snelheid maakt. Meld je aan om onze schaatsen vrijblijvend twee weken lang te testen! De schaatsen worden zonder kosten opgestuurd!

Lees meer
3 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Janneke Ensing draagt Cádo Motus Omega schaatshelm met vizierSchaatsen met een vizier in plaats van losse sportbril heeft heel wat voordelen: beter zicht, betere bescherming en nooit irritatie van neusvleugels of pootjes van een bril. Lees alle redenen om met een geintegreerde lens te schaatsen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Geert Plender

Valpartij in het dames marathonschaats pelotonCrash replacement voor schaatshelmen

Bij fietshelmen is het al gebruikelijk: crash replacement door fabrikanten. Cádomotus biedt per heden en met terugwerkende kracht ook crash replacement aan, als eerste schaatshelmfabrikant.

Lees meer
2 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

De schaatsehelm is verplicht tijdens natuurijswedstrijden en tochtenWaar moet een goede schaatshelm aan voldoen?

Is de schaatshelm definitief doorgebroken? Ja. Drie jaar geleden reden de eerste professionals met een helm in het marathonpeloton. Deze winter is het rijden met een helm verplicht op de Weissensee, het grootste schaatsevenement van het jaar. In drie jaar tijd is de schaatshelm de normaalste zaak van de wereld.

Lees meer
Labels:
1 Reacties | Geplaatst in Koopadvies door Geert Plender

Schaatsschoenen hebben een bevestigingsafstand die per schoenmaat anders is en oploopt van 140mm tot 190mm. Dit is anders bij shorttrackschoenen en inline skate schoenen die over alle maten dezelfde bevestigingsafstand hebben resp.165 en 195mm

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Kinderhelm voor fietsende kinderenWij houden van actieve kinderen!

Er is niets leuker voor kinderen dan buiten sporten en hard gaan. Maar als ouder is het ook wel eens spannend om te zien. Op je step, skateboard, fiets of skates: met een helm sport je veilig en ben je ook stoer. 

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Cadowiki NL door Diederik Hol

Stel je eigen skeeler samen

04-05-2017 15:46

Alle skeeleronderdelen om je eigen skeeler samen te stellenAls je een fiets koopt, bepaal je je eigen afmontage. Bij skates is dat net zo. Afhankelijk van je budget en je wensen kies je de afmontage die bij je past. Waar moet je op letten wanneer je skeelers gaat kopen?

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce

Schaatsers op de Weisensee met Cádomotus helmHet verenigingsbestuur stelt dat het aantal mensen die hoofdletsel opliepen tijdens de Elfstedentocht van 1997 aanzienlijk was. In de laatste strenge schaatswinter, in 2012, kwamen 12.000 gevallen schaatsers naar de Eerste Hulp in een ziekenhuis. Om de tocht der tochten veiliger te laten verlopen is het nu verplicht gesteld dat deelnemers een schaatshelm dragen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Nieuwe shorttrack helmen

19-08-2016 16:12

Cádomotus Alpha helm met optionele aero shieldDe internationale schaatsbond verplicht niet langer het dragen van helmcovers in het shorttrack schaatsen. En als we de helmcover afnemen van de shorttrack helm, komen we er pas achter dat het tijd is voor een revolutie voor helmen in het shorttrack schaatsen. In aerodynamica, gewicht, ventilatie en stijl.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

leren voering Cádomotus schaatschoenOp onze Cádomotus en Mariani skeeler- en schaatsschoenen zit garantie op defecten in materialen en afwerking, maar geen levenslange garantie. We zijn zorgvuldig in het kiezen van het beste Italiaanse varkensleer, maar hoe hoogwaardig ook, geen enkele schaats- en skeelerschoen met lederen voering gaat een leven lang mee. Je kunt de levensduur van je schoenen wel verlengen door goed onderhoud.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Eigenschappen en technische details in de Cádo Motus Omega schaatshelmCádomotus ontwierp de Omega schaatshelm. Deze maakt gebruik van een honingraat-achtige constructie. De tienduizenden polymeer tubes zijn niet alleen nuttig om impact te verwerken bij een valpartij, maar ook ideale ventilatoren in een sport waar zweet keihard wordt afgestraft; het schaatsen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Omega SKY light, SKY night and SKY fallEen geschikte lens voor schaatsers is een lens die de vorm van het hoofd volgt en ondanks de extreme curve toch maximaal perifeer zicht geeft. De Aerospeed lenzen zijn daarom gedecentraliseerd, waarmee het prisma-effect wordt gecorrigeerd. Het prisma-effect kan tot vermoeide ogen en zelfs tot hoofdpijn leiden. Lees meer ..

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol