De schaatsehelm is verplicht tijdens natuurijswedstrijden en tochtenWaar moet een goede schaatshelm aan voldoen?

Is de schaatshelm definitief doorgebroken? Ja. Drie jaar geleden reden de eerste professionals met een helm in het marathonpeloton. Deze winter is het rijden met een helm verplicht op de Weissensee, het grootste schaatsevenement van het jaar. In drie jaar tijd is de schaatshelm de normaalste zaak van de wereld.

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Koopadvies door Geert Plender

Schaatsschoenen hebben een bevestigingsafstand die per schoenmaat anders is en oploopt van 140mm tot 190mm. Dit is anders bij shorttrackschoenen en inline skate schoenen die over alle maten dezelfde bevestigingsafstand hebben resp.165 en 195mm

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Kinderhelm voor fietsende kinderenWij houden van actieve kinderen!

Er is niets leuker voor kinderen dan buiten sporten en hard gaan. Maar als ouder is het ook wel eens spannend om te zien. Op je step, skateboard, fiets of skates: met een helm sport je veilig en ben je ook stoer. 

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Cadowiki NL door Diederik Hol

Stel je eigen skeeler samen

04-05-2017 15:46

Alle skeeleronderdelen om je eigen skeeler samen te stellenAls je een fiets koopt, bepaal je je eigen afmontage. Bij skates is dat net zo. Afhankelijk van je budget en je wensen kies je de afmontage die bij je past. Waar moet je op letten wanneer je skeelers gaat kopen?

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus workforce

Schaatsers op de Weisensee met Cádomotus helmHet verenigingsbestuur stelt dat het aantal mensen die hoofdletsel opliepen tijdens de Elfstedentocht van 1997 aanzienlijk was. In de laatste strenge schaatswinter, in 2012, kwamen 12.000 gevallen schaatsers naar de Eerste Hulp in een ziekenhuis. Om de tocht der tochten veiliger te laten verlopen is het nu verplicht gesteld dat deelnemers een schaatshelm dragen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Cádomotus Workforce

Nieuwe shorttrack helmen

19-08-2016 16:12

Cádomotus Alpha helm met optionele aero shieldDe internationale schaatsbond verplicht niet langer het dragen van helmcovers in het shorttrack schaatsen. En als we de helmcover afnemen van de shorttrack helm, komen we er pas achter dat het tijd is voor een revolutie voor helmen in het shorttrack schaatsen. In aerodynamica, gewicht, ventilatie en stijl.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

leren voering Cádomotus schaatschoenOp onze Cádomotus en Mariani skeeler- en schaatsschoenen zit garantie op defecten in materialen en afwerking, maar geen levenslange garantie. We zijn zorgvuldig in het kiezen van het beste Italiaanse varkensleer, maar hoe hoogwaardig ook, geen enkele schaats- en skeelerschoen met lederen voering gaat een leven lang mee. Je kunt de levensduur van je schoenen wel verlengen door goed onderhoud.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

Eigenschappen en technische details in de Cadomotus Omega schaatshelmCádomotus ontwierp de Omega schaatshelm. Deze maakt gebruik van een honingraat-achtige constructie. De tienduizenden polymeer tubes zijn niet alleen nuttig om impact te verwerken bij een valpartij, maar ook ideale ventilatoren in een sport waar zweet keihard wordt afgestraft; het schaatsen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Omega SKY light, SKY night and SKY fallDe Omega schaatshelm is voorzien van gedecentraliseerde Aerospeed lenzen die zijn gemaakt volgens de meest moderne technieken. Helemaal om je hoofd gevormd, zodat het comfortabel draagt en veel zicht geeft. Gedecentraliseerd zodat ze, ondanks de extreme curve, toch maximaal perifeer zicht geven.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

De Cádomotus Omega schaatshelm heeft - naast alle specifiek eigenschappen - een geïntegreerd vizier. De Omega is een helm en bril in één. Bijna alle schaatsers gebruiken een bril ter voorkoming van traanogen bij hoge snelheden en bevriezing als het gaat om schaatsen op natuurijs. Maar een bril gebruik je ook om méér te zien. Een bril hoort je niet in de weg te zitten, maar je iets extra’s te geven.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

Cádomotus versterkt wereldwijd zijn herkenbaarheid met de introductie van de ‘Cádomotus Brand Singularity’-strategie. Voor het eerst zullen alle producten uit eigen huis dezelfde merknaam dragen en dezelfde uitstraling krijgen. De komende jaren wordt de strategie gefaseerd doorgevoerd.

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Vorig jaar hebben we u geïnformeerd over onze visie op retail. Ons prijsbeleid is er op gericht om speciaalzaken te helpen. Wij staan voor kwaliteit, functionaliteit en goede service en we staan daarom pal achter onze winkels. Internet sales is niet meer weg te denken, maar kan onmogelijk dezelfde service bieden als een fysieke winkel.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Francesca in Cádomotus-Fila team kledingZesvoudig wereldkampioen inline-skaten Francesca Lollobrigida zal komende zomer rijden in de kleuren en op het materiaal van Cádomotus. Het Nederlandse skatemerk sponsort het team waarin ook Lisa van der Geest, Sharon Hendriks en zusje Giulia Lollobrigida in gaan rijden.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Topsport Cadowiki NL door Diederik Hol

Wijzigingen retourbeleid

29-01-2016 14:00

Om retouren sneller en beter te kunnen afhandelen hebben we de procedure voor het terugsturen van producten gewijzigd. Belangrijk is dat bij iedere retourzending een volledig ingevuld RMA formulier meegestuurd wordt. Als deze er niet bij zit kunnen wij de retourzending niet in behandeling nemen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

Cursisten van De Schaatsschool en recreatieve schaatsers op de Jaap Eden IJsbaan kunnen vanaf nu een helm dragen tijdens het schaatsen. Om het dragen van deze helmen te stimuleren, zijn de meer dan 100 instructeurs van De Schaatsschool vanaf het komende seizoen standaard uitgerust met een schaatshelm.

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

3D schets van de Cádomotus schaatshelmAfgelopen zomer verplichtte de KNSB het dragen van een helm in het marathonschaatsen, als antwoord op de ongelukken die er afgelopen winter in het peloton zijn gebeurd. Cádomotus anticipeerde door aan het einde van de afgelopen winter al uitvoerig te testen met de helm in wedstrijdverband. Onder andere Mariska Huisman, Lisa van der Geest en Fabio Francolini reden ermee op het hoogste niveau.

Lees meer

Alles over de schaatshelm

03-03-2015 13:50

Kelly Schouten valt bij de KPN marathonHet dragen van een helm tijdens het schaatsen wordt steeds gewoner. En dat is maar goed ook. Veel schaatsers halen snelheden die hoger liggen dan op de fiets, tot ruim 60 kilometer per uur bij de sprinters. Niet zelden vallen schaatsers ongelukkig op hun hoofd. Acht vragen en antwoorden over helmen voor het schaatsen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Topsport Nieuwe producten Cadowiki NL door CadoMotus workforce

Lisa van der Geest is leidster in het jongerenklassementNiet zelden hoor je schaatsers in de camera zeggen dat ze weer lekker schaatsten… omdat ze hun oude buizen er weer onder geschroefd hebben. Ze hebben het gevoel terug, maar laten tegelijkertijd kansen liggen om doorontwikkeld materiaal zoals de Marchese schaats te gebruiken. We houden niet van veranderen, terwijl we weten dat het niet anders kan.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Topsport Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus workforce

Carbonio thermoplastische schaatsschoenDe nieuwe Carbonio schaatsschoen is gemaakt op een leest die sterk lijkt op die van de Marchese Nero en Bianco. Dit zijn nauwkeurig voorgevormde schaatsschoenen die voor veel rijders meteen goed zitten, direct uit de doos. De schoenen hoeven niet persé eerst in de oven om daarna pas lekker te zitten. Indien het wenselijk is kunnen de schoenen uiteraard wel met warmte vervormd worden.

Lees meer

Scharnierpunt van Cadomotus Nero 525 klapschaats met industrielagersEr zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de optimale positie van het scharnierpunt. Geen van de experimenten heeft een eenduidig antwoord kunnen geven op de vraag wat nu optimaal is. Het is gebleken dat het per persoon verschilt bij welke plaatsing van het scharnierpunt de schaatser de meeste energie levert in zijn afzet.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce