Cadomotus en Fila ontwikkelden samen een aero pak voor de skeelersport

Onze atleten in Zuid-Korea schitteren in de prachtige kleding van FILA. Het oranje gaat de hele wereld over. Pak ‘m beet 22 jaar lang kleedde ASICS de Olympische sporters van TeamNL. Nu is het aan FILA, dat tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 verbonden blijft aan TeamNL.

FILA gaat zowel de kleding voor de uitzendingen van de Nederlandse teams naar de Olympische en Paralympische Spelen verzorgen, als die van nationale teams van bonden die deel uitmaken van TeamNL en open staan voor samenwerking met FILA. De schaatsbond KNSB werkt al enkele jaren met FILA, het schaatspak is het snelste pak ter wereld.

Revival met popsterren

FILA ontstond al in 1911 in Italië, sinds 2007 is het een Koreaans merk, en wel het grootste Zuid-Koreaanse kledingmerk. Het beleeft sinds vorig jaar een revival in Europa en popsterren laten zich weer fotograferen met de herkenbare Fila-letters op de borst.

Innovatief sportmerk

Het is niet alleen een fashion brand, maar juist ook een innovatief en technisch sportmerk. In Nederland zorgt Sportconfex - samen met FILA - al decennia lang voor de snelste schaatspakken te wereld. Met Sven Kramer als meest enthousiaste gebruiker.

Fila fietskleding in samenwerking met MIA en Cadomotus

Cádomotus en FILA

Cádomotus werkt ook al jaren samen met beide merken en ontwikkelde de snelste kledinglijn voor inline skaters, een bijzondere vrouwelijke lijn voor de Mia (My Inner Athlete) community rondom het schaatsteam van Lisa, Iris, Merel en Manon, met fiets-, schaats- en runningkleding.

Het sportmerk FILA produceert stijlvolle, comfortabele en innovatieve casual kleding, sportswear, schoenen en sneakers. Grote sporthelden gingen je voor bij het dragen van dit topmerk.

Bekijk hier de MIA collectie van Cadomotus én Fila of de inline speedskating suits van Cadomotus, gemaakt door Fila