Francesca Lollobrigida gaat skeeleren voor CadoMotus
Cádomotus met ijzersterk dameskwartet in skeelerwedstrijden

Zesvoudig wereldkampioen inline-skaten Francesca Lollobrigida zal komende zomer rijden in de kleuren en op het materiaal van CadoMotus. Het Nederlandse skatemerk sponsort het team waarin ook Lisa van der Geest, Sharon Hendriks en zusje Giulia Lollobrigida in gaan rijden.

Het kwartet zal de marathons in Nederland rijden, evenals de internationaal hoog aangeschreven wedstrijden, zoals Gross Gerau, Berlijn, Dijon en Rennes. Het moet een team worden dat zowel in de zomer als in de winter samenwerkt, op skeelers en op het ijs. De 25-jarige Lollobrigida ziet uit naar de samenwerking: “Ik ben heel blij met dit team, want we hebben afgelopen winter al een echte vriendschap ontwikkeld en het is fijn om in de wedstrijden niet alleen te rijden, zoals ik lang gewend ben geweest. Het belangrijkste in een team is vertrouwen in elkaar, en dat hebben wij.”

Lollobrigida zal zich ook richten op de Europese en wereldkampioenschappen inline-skaten. Ze werd al zes keer wereldkampioen en wil titels aan haar palmares toevoegen als in september de WK in China worden verreden. “Vorig jaar heb ik de WK inline-skaten in Korea overgeslagen, omdat het middenin mijn schaatsseizoen was”, zegt de Italiaanse, die afgelopen weekend nog vierde werd op de WK Mass-Start in Rusland. “Dit jaar wil ik terugkeren op dit podium en mijn titels terugwinnen. In mijn eerste jaar voor CadoMotus wil ik het goed doen.”  

Lisa van der Geest, die deze winter de Aart Koopmans Memorial won op de Weissensee, maakt ook deel uit van het team in de zomermaanden. “Ik zal er hard aan moeten trekken om mee te komen, want ik ben geen pure inliner. Maar ik weet dat skeeleren goed is voor mijn niveau in de winter.”

Het team gaat rijden op het CadoMotus frames, Mariani schoenen en MPC wielen. Dat is nieuw voor Lollobrigida, die op het ijs al wel gebruikmaakt van de steeds in populariteit groeiende Marchese-schaatsen van CadoMotus.

Francesca Lollobrigida signs with Cadomotus