De Cádomotus Omega schaatshelm heeft - naast alle specifiek eigenschappen - een geïntegreerd vizier. De Omega is een helm en bril in één. Bijna alle schaatsers gebruiken een bril ter voorkoming van traanogen bij hoge snelheden en bevriezing als het gaat om schaatsen op natuurijs. Maar een bril gebruik je ook om méér te zien. Een bril hoort je niet in de weg te zitten, maar je iets extra’s te geven.

Specifieke omstandigheden tijdens het schaatsen

Wat is er zo bijzonder aan een schaatsbril? Specifiek aan de omstandigheden tijdens het schaatsen zijn de hoge snelheden en de snelheid waarmee alles aan je voorbij vliegt. Daarnaast is er vaak sprake van omstandigheden waarbij er veel wit licht is, in indoorhallen of op een bewolkte dag op natuurijs. Tot slot kan ijs veel schittering en overbelichting geven, wat je zicht kan ontnemen.

Polariserende glazen filteren schittering

Licht heeft vele interessante eigenschappen, vooral als het reflecteert via een horizontaal oppervlak, zoals een ijsbaan. Normaal gesproken verspreid licht zich alle kanten op, maar wanneer licht wordt weerkaatst door water, sneeuw of ijs, gaan lichtgolven zich langs een as bewegen. Dat noem je polarisatie. Dit licht is scherp en kan je het zich ontnemen. Een verticaal polariserende lens, zoals de Aerospeed SKYfall lens die bij de Omega-helm beschikbaar is, filtert dit licht, dankzij de Blue Revo coating.

Blue Revo coating

De Blue Revo coating lijkt op de coating die Oakley gebruikt voor de Ice Iridium en wordt door Cádomotus gebruikt in de SKYfall glazen. Blue Revo is een speciale metaaloxide coating die de lens specifieke eigenschappen geeft, afhankelijk van in welke omstandigheden de lens moet presteren. Deze coating is niet alleen specifiek ontworpen om schittering te filteren, maar ook om meer contrast te geven.

Meer contrast

Deze glazen geven meer contrast in de omstandigheden waar veel vlak, wit licht is, zoals op de ijsbanen, maar juist ook op de hoge snelheden. Hier onderscheidt zich de Blue Revo coating echt van glazen zonder coating. Het voorkomt dat alles voor je en om je heen een witte waas wordt en helpt je om te focussen. Het is juist deze focus die je ogen rust geven en je in staat stelt om meer te zien als je op de limiet schaatst.

De SKYfall lens

Daarmee is de lens erg geschikt voor schaatsers:
-    Het filtert polariserend (weerkaatsend) licht van het ijs, waardoor je niet verblind wordt
-    Het verhoogt het contrast in de kleuren op hoge snelheid, waardoor je ogen beter focussen

Drie Aerospeed lenzen beschikbaar voor de Cádomotus Omega schaatshelm

De Cádomotus Omega schaatshelm met vizer is ontworpen in combinatie met de Aerospeed lenzen. Deze precieze fit volgt de aërodynamische lijnen van de schaatshouding. De lenzen klikken met magneten vast rond je voorhoofd. Naast een helder zicht is de lens ook in een handomdraai om te draaien of af te nemen van je schaatshelm.Er zijn drie lenzen beschikbaar:
-    SKYnight. Een neutrale, blanke lens
-    SKYfall. Een gele lens met een Blue Revo® coating voor meer contrast en afname van schittering. Geschikt voor indoor schaatsbanen, bij wit licht en mistige omstandigheden.
-    SKYlight. Een lens met een donkergrijze tint voor lager contrast en bescherming van de ogen bij fel licht.