Valpartij in het dames marathonschaats pelotonCrash replacement voor schaatshelmen

Bij fietshelmen is het al gebruikelijk: crash replacement door fabrikanten. Cádomotus biedt per heden en met terugwerkende kracht ook crash replacement aan, als eerste schaatshelmfabrikant.

Lees meer
2 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Schaatsschoenen hebben een bevestigingsafstand die per schoenmaat anders is en oploopt van 140mm tot 190mm. Dit is anders bij shorttrackschoenen en inline skate schoenen die over alle maten dezelfde bevestigingsafstand hebben resp.165 en 195mm

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Nieuwe shorttrack helmen

19-08-2016 16:12

Cádomotus Alpha helm met optionele aero shieldDe internationale schaatsbond verplicht niet langer het dragen van helmcovers in het shorttrack schaatsen. En als we de helmcover afnemen van de shorttrack helm, komen we er pas achter dat het tijd is voor een revolutie voor helmen in het shorttrack schaatsen. In aerodynamica, gewicht, ventilatie en stijl.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

leren voering Cádomotus schaatschoenOp onze Cádomotus en Mariani skeeler- en schaatsschoenen zit garantie op defecten in materialen en afwerking, maar geen levenslange garantie. We zijn zorgvuldig in het kiezen van het beste Italiaanse varkensleer, maar hoe hoogwaardig ook, geen enkele schaats- en skeelerschoen met lederen voering gaat een leven lang mee. Je kunt de levensduur van je schoenen wel verlengen door goed onderhoud.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Eigenschappen en technische details in de Cádo Motus Omega schaatshelmCádomotus ontwierp de Omega schaatshelm. Deze maakt gebruik van een honingraat-achtige constructie. De tienduizenden polymeer tubes zijn niet alleen nuttig om impact te verwerken bij een valpartij, maar ook ideale ventilatoren in een sport waar zweet keihard wordt afgestraft; het schaatsen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Omega SKY light, SKY night and SKY fallEen geschikte lens voor schaatsers is een lens die de vorm van het hoofd volgt en ondanks de extreme curve toch maximaal perifeer zicht geeft. De Aerospeed lenzen zijn daarom gedecentraliseerd, waarmee het prisma-effect wordt gecorrigeerd. Het prisma-effect kan tot vermoeide ogen en zelfs tot hoofdpijn leiden. Lees meer ..

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

Cádomotus versterkt wereldwijd zijn herkenbaarheid met de introductie van de ‘Cádomotus Brand Singularity’-strategie. Voor het eerst zullen alle producten uit eigen huis dezelfde merknaam dragen en dezelfde uitstraling krijgen. De komende jaren wordt de strategie gefaseerd doorgevoerd.

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Vorig jaar hebben we u geïnformeerd over onze visie op retail. Ons prijsbeleid is er op gericht om speciaalzaken te helpen. Wij staan voor kwaliteit, functionaliteit en goede service en we staan daarom pal achter onze winkels. Internet sales is niet meer weg te denken, maar kan onmogelijk dezelfde service bieden als een fysieke winkel.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Wijzigingen retourbeleid

29-01-2016 14:00

Om retouren sneller en beter te kunnen afhandelen hebben we de procedure voor het terugsturen van producten gewijzigd. Belangrijk is dat bij iedere retourzending een volledig ingevuld RMA formulier meegestuurd wordt. Als deze er niet bij zit kunnen wij de retourzending niet in behandeling nemen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Cursisten van De Schaatsschool en recreatieve schaatsers op de Jaap Eden IJsbaan kunnen vanaf nu een helm dragen tijdens het schaatsen. Om het dragen van deze helmen te stimuleren, zijn de meer dan 100 instructeurs van De Schaatsschool vanaf het komende seizoen standaard uitgerust met een schaatshelm.

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

3D schets van de Cádomotus schaatshelmAfgelopen zomer verplichtte de KNSB het dragen van een helm in het marathonschaatsen, als antwoord op de ongelukken die er afgelopen winter in het peloton zijn gebeurd. Cádomotus anticipeerde door aan het einde van de afgelopen winter al uitvoerig te testen met de helm in wedstrijdverband. Onder andere Mariska Huisman, Lisa van der Geest en Fabio Francolini reden ermee op het hoogste niveau.

Lees meer

Lisa van der Geest is leidster in het jongerenklassementNiet zelden hoor je schaatsers in de camera zeggen dat ze weer lekker schaatsten… omdat ze hun oude buizen er weer onder geschroefd hebben. Ze hebben het gevoel terug, maar laten tegelijkertijd kansen liggen om doorontwikkeld materiaal zoals de Marchese schaats te gebruiken. We houden niet van veranderen, terwijl we weten dat het niet anders kan.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce

Carbonio thermoplastische schaatsschoenDe nieuwe Carbonio schaatsschoen is gemaakt op een leest die sterk lijkt op die van de Marchese Nero en Bianco. Dit zijn nauwkeurig voorgevormde schaatsschoenen die voor veel rijders meteen goed zitten, direct uit de doos. De schoenen hoeven niet persé eerst in de oven om daarna pas lekker te zitten. Indien het wenselijk is kunnen de schoenen uiteraard wel met warmte vervormd worden.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Scharnierpunt van Cádo Motus Nero 525 klapschaats met industrielagersEr zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de optimale positie van het scharnierpunt. Geen van de experimenten heeft een eenduidig antwoord kunnen geven op de vraag wat nu optimaal is. Het is gebleken dat het per persoon verschilt bij welke plaatsing van het scharnierpunt de schaatser de meeste energie levert in zijn afzet.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Doorbuiging van een klapschaatsNieuw in de wintercollectie 2014/2015 is de verstelbare wedge voor de Cádo Motus/Marchese Record klapschaatsen. Door het verstellen van de positie van de wedge achter op de schaats kan de flexibiliteit van de buis worden ingesteld. Staat de wedge in de achterste positie (A) dan is de afstand met het scharnierpunt groter. Hierdoor zal de buis gemakkelijker in het midden buigen en dus flexibeler aanvoelen. Wanneer de wedge in de voorste positie wordt geplaatst (B), is de afstand kleiner en de buis stijver.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádo Motus Workforce

Schoenmaten & buislengtes

27-08-2014 10:22

Je lichaamslengte bepaalt de lengte van je schaatsHet is in het schaatsen gebruikelijk om de lengte van je ijzer te kiezen op basis van je schoenmaat. Echter Cádomotus en Marchese vinden dat geen goede referentie, het is beter om de lengte van de buis te kiezen op basis van je lichaamslengte. Je kiest immers ook geen fietsframe op basis van je schoenmaat.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Bob de Jong wordt wereldkampioen in 2010 op de 5 en 10kmVeel topschaatsers hebben er op getest.

Sommigen werden er ongekend succesvol mee, enkelen reden erop en stapten er toch weer vanaf en voor sommige schaatsers werkte de schaats gewoon helemaal niet. Zo gaat dat. De ideale schaats voor iedereen bestaat simpelweg niet.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Cádomotus Record 853®
Speciaal ontwikkeld voor de sprint en middenlange afstand schaatsers. Flexibel op de rechte stukken en stabiel op hoge snelheid in de bocht. Met de multi-positie wig aan de achterzijde van het ijzer kan de mate van flexibiliteit worden ingesteld. Het mes is eenzijdig gelast om inbreng van warmte en spanningen te minimaliseren. De Record 853 is snel en goed te prepareren (ronden en benden).

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce