Cádomotus werkt samen met Fila, kledingpartner van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. Wij ontwikkelden de snelste kledinglijn voor inline skaters, een bijzondere vrouwelijke lijn voor de Mia (My Inner Athlete) community rondom het schaatsteam van Lisa, Iris, Merel en Manon, met fiets-, schaats- en runningkleding.

Lees meer
1 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

Cádo Motus klapschaats techniek verbeterenKom je nog niet aan de ronde tijden van vorig seizoen of wil je jouw techniek in een korte tijd flink verbeteren? Probeer dan onze #easycarveblades!

Voel hoe makkelijk je terugstuurt, snel druk opbouwt en snelheid maakt. Meld je aan om onze schaatsen vrijblijvend twee weken lang te testen! De schaatsen worden zonder kosten opgestuurd!

Lees meer
3 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Janneke Ensing draagt Cádo Motus Omega schaatshelm met vizierSchaatsen met een vizier in plaats van losse sportbril heeft heel wat voordelen: beter zicht, betere bescherming en nooit irritatie van neusvleugels of pootjes van een bril. Lees alle redenen om met een geintegreerde lens te schaatsen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Geert Plender

De schaatsehelm is verplicht tijdens natuurijswedstrijden en tochtenWaar moet een goede schaatshelm aan voldoen?

Is de schaatshelm definitief doorgebroken? Ja. Drie jaar geleden reden de eerste professionals met een helm in het marathonpeloton. Deze winter is het rijden met een helm verplicht op de Weissensee, het grootste schaatsevenement van het jaar. In drie jaar tijd is de schaatshelm de normaalste zaak van de wereld.

Lees meer
Labels:
1 Reacties | Geplaatst in Koopadvies door Geert Plender

Stel je eigen skeeler samen

04-05-2017 15:46

Alle skeeleronderdelen om je eigen skeeler samen te stellenAls je een fiets koopt, bepaal je je eigen afmontage. Bij skates is dat net zo. Afhankelijk van je budget en je wensen kies je de afmontage die bij je past. Waar moet je op letten wanneer je skeelers gaat kopen?

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce

Schaatsers op de Weisensee met Cádomotus helmHet verenigingsbestuur stelt dat het aantal mensen die hoofdletsel opliepen tijdens de Elfstedentocht van 1997 aanzienlijk was. In de laatste strenge schaatswinter, in 2012, kwamen 12.000 gevallen schaatsers naar de Eerste Hulp in een ziekenhuis. Om de tocht der tochten veiliger te laten verlopen is het nu verplicht gesteld dat deelnemers een schaatshelm dragen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Omega SKY light, SKY night and SKY fallEen geschikte lens voor schaatsers is een lens die de vorm van het hoofd volgt en ondanks de extreme curve toch maximaal perifeer zicht geeft. De Aerospeed lenzen zijn daarom gedecentraliseerd, waarmee het prisma-effect wordt gecorrigeerd. Het prisma-effect kan tot vermoeide ogen en zelfs tot hoofdpijn leiden. Lees meer ..

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

De Cádomotus Omega schaatshelm heeft - naast alle specifiek eigenschappen - een geïntegreerd vizier. De Omega is een helm en bril in één. Bijna alle schaatsers gebruiken een bril ter voorkoming van traanogen bij hoge snelheden en bevriezing als het gaat om schaatsen op natuurijs. Maar een bril gebruik je ook om méér te zien. Een bril hoort je niet in de weg te zitten, maar je iets extra’s te geven.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

Lisa van der Geest is leidster in het jongerenklassementNiet zelden hoor je schaatsers in de camera zeggen dat ze weer lekker schaatsten… omdat ze hun oude buizen er weer onder geschroefd hebben. Ze hebben het gevoel terug, maar laten tegelijkertijd kansen liggen om doorontwikkeld materiaal zoals de Marchese schaats te gebruiken. We houden niet van veranderen, terwijl we weten dat het niet anders kan.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce

Schoenmaten & buislengtes

27-08-2014 10:22

Je lichaamslengte bepaalt de lengte van je schaatsHet is in het schaatsen gebruikelijk om de lengte van je ijzer te kiezen op basis van je schoenmaat. Echter Cádomotus en Marchese vinden dat geen goede referentie, het is beter om de lengte van de buis te kiezen op basis van je lichaamslengte. Je kiest immers ook geen fietsframe op basis van je schoenmaat.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Bob de Jong wordt wereldkampioen in 2010 op de 5 en 10kmVeel topschaatsers hebben er op getest.

Sommigen werden er ongekend succesvol mee, enkelen reden erop en stapten er toch weer vanaf en voor sommige schaatsers werkte de schaats gewoon helemaal niet. Zo gaat dat. De ideale schaats voor iedereen bestaat simpelweg niet.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus Workforce

Cádomotus Record 853®
Speciaal ontwikkeld voor de sprint en middenlange afstand schaatsers. Flexibel op de rechte stukken en stabiel op hoge snelheid in de bocht. Met de multi-positie wig aan de achterzijde van het ijzer kan de mate van flexibiliteit worden ingesteld. Het mes is eenzijdig gelast om inbreng van warmte en spanningen te minimaliseren. De Record 853 is snel en goed te prepareren (ronden en benden).

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Cádo Motus workforce