Aerohelm voor triatleten

Ik schijf eigenlijk nooit echt reviews, maar probeer het eens. Bij deze. Een review van de Cádomotus Omega Aero, een helm om hard mee te rijden! Racend op het hoogste niveau vraag ik het maximale van mijzelf en wil ik materiaal wat daarbij aansluit. De Cádomotus Aerohelm sluit daar zeker op aan, iedere watt die gewonnen kan worden hoef je niet te trappen. En in een triathlon vertaalt dat zich in iets betere loopbenen, do I need to say more?

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Productondersteuning Cadowiki NL door Donald Hillebregt

Cadomotus klapschaats techniek verbeterenKom je nog niet aan de ronde tijden van vorig seizoen of wil je jouw techniek in een korte tijd flink verbeteren? Probeer dan onze #easycarveblades!

Voel hoe makkelijk je terugstuurt, snel druk opbouwt en snelheid maakt. Meld je aan om onze schaatsen vrijblijvend twee weken lang te testen! De schaatsen worden zonder kosten opgestuurd!

Lees meer
3 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Koopadvies door Cádomotus Workforce

Valpartij in het dames marathonschaats pelotonCrash replacement voor schaatshelmen

Bij fietshelmen is het al gebruikelijk: crash replacement door fabrikanten. Cádomotus biedt per heden en met terugwerkende kracht ook crash replacement aan, als eerste schaatshelmfabrikant.

Lees meer
2 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

Schaatsschoenen hebben een bevestigingsafstand die per schoenmaat anders is en oploopt van 140mm tot 190mm. Dit is anders bij shorttrackschoenen en inline skate schoenen die over alle maten dezelfde bevestigingsafstand hebben resp.165 en 195mm

Lees meer
Labels:
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Stel je eigen skeeler samen

04-05-2017 15:46

Alle skeeleronderdelen om je eigen skeeler samen te stellenAls je een fiets koopt, bepaal je je eigen afmontage. Bij skates is dat net zo. Afhankelijk van je budget en je wensen kies je de afmontage die bij je past. Waar moet je op letten wanneer je skeelers gaat kopen?

Lees meer
Labels:
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus workforce

leren voering Cádomotus schaatschoenOp onze Cádomotus en Mariani skeeler- en schaatsschoenen zit garantie op defecten in materialen en afwerking, maar geen levenslange garantie. We zijn zorgvuldig in het kiezen van het beste Italiaanse varkensleer, maar hoe hoogwaardig ook, geen enkele schaats- en skeelerschoen met lederen voering gaat een leven lang mee. Je kunt de levensduur van je schoenen wel verlengen door goed onderhoud.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

Wijzigingen retourbeleid

29-01-2016 14:00

Om retouren sneller en beter te kunnen afhandelen hebben we de procedure voor het terugsturen van producten gewijzigd. Belangrijk is dat bij iedere retourzending een volledig ingevuld RMA formulier meegestuurd wordt. Als deze er niet bij zit kunnen wij de retourzending niet in behandeling nemen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door Cádomotus Workforce

3D schets van de Cádomotus schaatshelmAfgelopen zomer verplichtte de KNSB het dragen van een helm in het marathonschaatsen, als antwoord op de ongelukken die er afgelopen winter in het peloton zijn gebeurd. Cádomotus anticipeerde door aan het einde van de afgelopen winter al uitvoerig te testen met de helm in wedstrijdverband. Onder andere Mariska Huisman, Lisa van der Geest en Fabio Francolini reden ermee op het hoogste niveau.

Lees meer

Carbonio thermoplastische schaatsschoenDe nieuwe Carbonio schaatsschoen is gemaakt op een leest die sterk lijkt op die van de Marchese Nero en Bianco. Dit zijn nauwkeurig voorgevormde schaatsschoenen die voor veel rijders meteen goed zitten, direct uit de doos. De schoenen hoeven niet persé eerst in de oven om daarna pas lekker te zitten. Indien het wenselijk is kunnen de schoenen uiteraard wel met warmte vervormd worden.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Scharnierpunt van Cadomotus Nero 525 klapschaats met industrielagersEr zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de optimale positie van het scharnierpunt. Geen van de experimenten heeft een eenduidig antwoord kunnen geven op de vraag wat nu optimaal is. Het is gebleken dat het per persoon verschilt bij welke plaatsing van het scharnierpunt de schaatser de meeste energie levert in zijn afzet.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Doorbuiging van een klapschaatsNieuw in de wintercollectie 2014/2015 is de verstelbare wedge voor de Cadomotus/Marchese Record klapschaatsen. Door het verstellen van de positie van de wedge achter op de schaats kan de flexibiliteit van de buis worden ingesteld. Staat de wedge in de achterste positie (A) dan is de afstand met het scharnierpunt groter. Hierdoor zal de buis gemakkelijker in het midden buigen en dus flexibeler aanvoelen. Wanneer de wedge in de voorste positie wordt geplaatst (B), is de afstand kleiner en de buis stijver.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Schoenmaten & buislengtes

27-08-2014 10:22

Je lichaamslengte bepaalt de lengte van je schaatsHet is in het schaatsen gebruikelijk om de lengte van je ijzer te kiezen op basis van je schoenmaat. Echter Cádomotus en Marchese vinden dat geen goede referentie, het is beter om de lengte van de buis te kiezen op basis van je lichaamslengte. Je kiest immers ook geen fietsframe op basis van je schoenmaat.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus Workforce

Bob de Jong wordt wereldkampioen in 2010 op de 5 en 10kmVeel topschaatsers hebben er op getest.

Sommigen werden er ongekend succesvol mee, enkelen reden erop en stapten er toch weer vanaf en voor sommige schaatsers werkte de schaats gewoon helemaal niet. Zo gaat dat. De ideale schaats voor iedereen bestaat simpelweg niet.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus Workforce

Cádomotus Record 853®
Speciaal ontwikkeld voor de sprint en middenlange afstand schaatsers. Flexibel op de rechte stukken en stabiel op hoge snelheid in de bocht. Met de multi-positie wig aan de achterzijde van het ijzer kan de mate van flexibiliteit worden ingesteld. Het mes is eenzijdig gelast om inbreng van warmte en spanningen te minimaliseren. De Record 853 is snel en goed te prepareren (ronden en benden).

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door CadoMotus workforce

Bob de Jong wint brons in Vancouver op de olympische spelenAls in 2009 Cádomotus de Marchese Record op de markt brengt, is al snel de aandacht getrokken. Met Trevor Marsicano en Bob de Jong als uithangborden, staat de Record binnen no-time op de podia van internationale wedstrijden. In Vancouver (Olympische Spelen 2010) behaalt Bob de Jong het brons, daarna begint hij aan zijn tweede jeugd. In 2011 en 2012 wordt hij wereldkampioen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Topsport Productondersteuning Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

De Marchese Record wordt in 2009 officieel geïntroduceerd onder topschaatsers. De beroemde schoenenmaker Paul Marchese en Cádomotus zijn dan al jaren bezig met het ontwikkelen van het concept. Waarom is de Record zo bijzonder?

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Topsport Productondersteuning Cadowiki NL door CadoMotus Workforce