Eigenschappen en technische details in de Cadomotus Omega schaatshelmCádomotus ontwierp de Omega schaatshelm. Deze maakt gebruik van een honingraat-achtige constructie. De tienduizenden polymeer tubes zijn niet alleen nuttig om impact te verwerken bij een valpartij, maar ook ideale ventilatoren in een sport waar zweet keihard wordt afgestraft; het schaatsen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL door Diederik Hol

Omega SKY light, SKY night and SKY fallEen geschikte lens voor schaatsers is een lens die de vorm van het hoofd volgt en ondanks de extreme curve toch maximaal perifeer zicht geeft. De Aerospeed lenzen zijn daarom gedecentraliseerd, waarmee het prisma-effect wordt gecorrigeerd. Het prisma-effect kan tot vermoeide ogen en zelfs tot hoofdpijn leiden. Lees meer ..

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Dealerinformatie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

De Cádomotus Omega schaatshelm heeft - naast alle specifiek eigenschappen - een geïntegreerd vizier. De Omega is een helm en bril in één. Bijna alle schaatsers gebruiken een bril ter voorkoming van traanogen bij hoge snelheden en bevriezing als het gaat om schaatsen op natuurijs. Maar een bril gebruik je ook om méér te zien. Een bril hoort je niet in de weg te zitten, maar je iets extra’s te geven.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie Cadowiki NL Koopadvies door Diederik Hol

3D schets van de Cádomotus schaatshelmAfgelopen zomer verplichtte de KNSB het dragen van een helm in het marathonschaatsen, als antwoord op de ongelukken die er afgelopen winter in het peloton zijn gebeurd. Cádomotus anticipeerde door aan het einde van de afgelopen winter al uitvoerig te testen met de helm in wedstrijdverband. Onder andere Mariska Huisman, Lisa van der Geest en Fabio Francolini reden ermee op het hoogste niveau.

Lees meer

Carbonio thermoplastische schaatsschoenDe nieuwe Carbonio schaatsschoen is gemaakt op een leest die sterk lijkt op die van de Marchese Nero en Bianco. Dit zijn nauwkeurig voorgevormde schaatsschoenen die voor veel rijders meteen goed zitten, direct uit de doos. De schoenen hoeven niet persé eerst in de oven om daarna pas lekker te zitten. Indien het wenselijk is kunnen de schoenen uiteraard wel met warmte vervormd worden.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Doorbuiging van een klapschaatsNieuw in de wintercollectie 2014/2015 is de verstelbare wedge voor de Cadomotus/Marchese Record klapschaatsen. Door het verstellen van de positie van de wedge achter op de schaats kan de flexibiliteit van de buis worden ingesteld. Staat de wedge in de achterste positie (A) dan is de afstand met het scharnierpunt groter. Hierdoor zal de buis gemakkelijker in het midden buigen en dus flexibeler aanvoelen. Wanneer de wedge in de voorste positie wordt geplaatst (B), is de afstand kleiner en de buis stijver.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Technologie Productondersteuning Dealerinformatie Cadowiki NL door CadoMotus Workforce

Hoe lichter, hoe sneller!

11-10-2013 12:43

Als we ons oriënteren op nieuwe schaatsen praten we over pasvorm, gevoel en prijs. Logische afwegingen! Maar zien we het belang van gewichtbesparing?

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Technologie door CadoMotus Workforce