Lisanne Soemantha for Cádo Motus

Eind vorige week kwam Cádo Motus met het bericht te werken aan een hypermoderne skatehal, waar de mogelijkheden eindeloos zouden zijn voor wetenschappelijk onderzoek, grootse evenementen en TV-registratie. De hal van tien miljoen euro is op dit moment nog een ambitie of misschien wel een mooie droom.

Een slechte éénaprilgrap is het niet. Door de crisis kruipen we misschien wat in onze schulp en durven we niet meer te dromen. Het inline-skaten hoopt al decennia op Olympische erkenning en met het uitblijven van die erkennen, verkeert onze geweldige sport in een impasse. Organisaties van evenementen werken met kleinere budgetten, fabrikanten zien de markt krimpen, de mediawaarde van de sport was zelden zo laag.

Ondertussen zijn er duizenden inline skaters over de hele wereld die zich vol overgave mengen in adembenemende gevechten op grote kampioenschappen. Desnoods betalen ze de vliegtickets zelf. Duizenden levens zijn toegewijd aan het overtreffen van eigen kunnen. Zij drijven het lichaam tot het uiterste in de ultiem dynamische sport die inline-skaten is. Actie, adrenaline, sportiviteit. Zij dromen.

 

Inline skaten heeft alles in zich om die grote sport te worden.

 

Het is tijd, dat we allemáál weer gaan dromen. Ambitie uitspreken, de handschoen oppakken. Het is tijd voor het nieuwe inline skaten. Een hypermoderne skatehal is niet de oplossing. Dromen dromen wel. Inline skaten heeft alles in zich om die grote sport te worden.

Bij Cádo Motus barsten we van de ambitie. We blijven innoveren, we blijven werken aan onze ultieme productlijn. We blijven houden van het inlinen, net zoals we houden van schaatsen. Maar het inlinen verdient het, meer dan welke sport dan ook, naar een volgend level getild te worden.

Laten we starten met buiten onze kaders te denken. Er is maar één manier waarop we onze sport kunnen helpen. En die manier, dat zijn wij. De insiders, de mensen met een hart voor de sport. Dit is het begin van een beweging. Doe mee!