Op onze Cádomotus en Mariani skeelerschoenen en shorttrack schoenen en schaatsschoenen voor de langebaan zit garantie op fabrieksfouten waaronder defecten in materialen en afwerking, maar geen levenslange garantie op duurzaamheid.

Het beste Italiaanse varkensleer

We zijn zorgvuldig in het kiezen van het beste Italiaanse varkensleer, maar hoe hoogwaardig ook, geen enkele schaatsschoen en skeelerschoen met lederen voering gaat een leven lang mee. Je kunt de levensduur van je schoenen wel verlengen door goed onderhoud.

Als je met blote voeten skeelert en schaatst is het volgende heel belangrijk. Veeg je schoenen schoon aan de binnen en buitenkant met een vochtige doek na iedere keer dat je ze gebruikt en verzorg het leer met de daarvoor gebruikelijke sprays of lotions zoals van Lexol.

Als je het leer niet goed schoon houdt, zal het zout uit je zweet het leer aantasten, uitdrogen en de levensduur verkorten. Slechte verzorging van het leer kan de garantie op de schoenen beïnvloeden.

Skeelerschoenen of schaatsschoenen drogen

Droog je skeelerschoenen of schaatsschoenen nooit met extra warmte zoals met een föhn of op de verwarming als ze nat zijn geworden! Het versneld drogen van je schoenen tast niet alleen het leer aan, maar kan ook de lijm in de schoenen zacht maken. Daardoor kan het leer loskomen van het carbon en gaan rimpelen, het slijt dan harder en kan uiteindelijk kapot scheuren.

varkenlederen voering Cádomotus schaatsschoen