Johnny Colpaert is de nieuwe coach van inline-skate team CadoMotus. Met de 58-jarige Belg aan het roer hoopt het team zich tussen de topteams van het inline skaten te nestelen. Colpaert is onder meer ex-bondscoach van Nederland en Belgie en in het bezit van een trainer-A diploma. Momenteel is hij hoofdtrainer van de skeeleracademie in Mechelen. Colpaert geeft aan veel zin te hebben in de nieuwe uitdaging; “vorig jaar zag ik de jongens goed presteren en belanden ze met enige regelmaat op het podium, dit jaar hopen we als team een stap te zetten’  Colpaert is daarnaast verheugd zijn kennis en ervaring over te kunnen brengen; ‘ik ben jarenlang trainer geweest van oa Arjan Smit met wie ik samen grote successen heb behaald, ik weet wat er voor nodig is om aan de top te kunnen presteren met atleten’.

Skeelermerk CadoMotus is trots ook komend seizoen met een eigen team vertegenwoordigd te zijn in het inline-skate peloton. “We ondersteunen graag jonge ambitieuze rijders.”, aldus Diederik Hol, “Het zijn jongens met een reële visie op de sport, ze kunnen het goed met elkaar vinden en dat straalt ervan af. Iedereen heeft zijn specifieke capaciteiten en als Johnny dat in goede banen weet te leiden dan kan er nog wel een verrassing uit komen”.

Team CadoMotus zal bestaan uit de rijders Gerwin Smit (Rouveen), Robert Post (Groningen), Sjoerd den Hertog (Gouda) en Jan Korenberg (Kamperveen). Smit, Post en Den Hertog reden vorig jaar al samen voor team Breman-CadoMotus-Steenbergen met daarbij ook Wim Dillen, vanuit sporttechnisch oogpunt heeft Dillen ervoor gekozen zijn eigen weg te kiezen.

CadoMotus MPC skeelerteam

Smit is met 26 jaar de oudste van het stel en reed al meerdere malen naar een podiumplek oa  tijdens het ONK over 100km in Hallum. Post en Den Hertog braken afgelopen winter beide door in  hun debuutjaar in de Top Divisie van het marathonschaatsen. Post is een aanstormend talent die vorig jaar al enkele wedstrijden als klassementsleider mocht rijden. Den Hertog beleefde vorig seizoen een succesvol debuutjaar in het inline-skaten en hoopt deze lijn door te trekken. Jan Korenberg complementeert het viertal en maakt zijn debuut bij de A-rijders, daarnaast staan de junioren kampioenschappen voor hem hoog in het vaandel.

Naast CadoMotus wordt het team ook gesponsord door Steenbergen fietsen en Derks training.