Na vier wedstrijden in de KPN marathoncup is Robert Post de verrassende leider van het klassement. De 20-jarige Groninger wil echter meer. “Wedstrijden winnen.”
Vorig jaar manifesteerde hij zich al veelvuldig voorin het A-peloton. Een echte aanvaller, een tempobeul. Een oerhollandse marathonrijder met een lichte tred. Post heeft het van geen vreemde. Zijn vader was één van de beste skeeleraars van zijn generatie. “Ik ging vaak met hem mee naar wedstrijden en merkte snel dat ik skeeleren en schaatsen super mooi vond. Later mocht ik mee met trainingen, dat was geweldig. Ik besloot toen dat ik hier goed in wilde worden.”

Dit seizoen is het tijd voor overwinningen en wil de student aan de Johan Cruyffacademie de gevestigde orde verslaan. “Vorig jaar merkte ik al dat ik mij steeds sterker ging voelen in de wedstrijden en kon koersen voor de winst door in veel kopgroepen te zitten. Ik wil alles uit mijn carrière halen, al durf ik niet te zeggen wat dat precies zal zijn. Maar dit seizoen wil ik winnen en me plaatsen voor het EK marathon in Almere.”

Post rijdt voor het verrassend sterk acterende Breman-Cádo Motus-Steenbergen. “We willen allemaal voor elkaar werken, daarom ben ik erg blij met deze ploeg.” Ze rijden op de nieuwste frames van Cádo Motus, de DualBox5 frames. “In vergelijking met andere frames heb ik meer controle in mijn manier van bewegen. Doordat ik controle voel, verspil ik minder energie.”

Dat geldt ook voor de MPC Turbowielen waar hij op rijdt. “Ik merk heel snel hoe wielen rijden. Het is erg belangrijk in het skeeleren dat de wielen goed zijn. De Turbo’s voelen goed. Ik voel weinig weerstand en heb toch grip en de slijtage is in vergelijking met andere wielen minimaal. Ik kan er met mijn lichtvoetige techniek heel goed mee uit de voeten.”