Our soft flask is ideal for inline speedskaters

Stay hydrated! Kun jij ook wel wat verkoeling gebruiken gedurende je rit op skeelers of tijdens een andere sportieve bezigheid deze warme dagen? Gedoe met harde plastic bidons of PET flesjes is in ieder geval niet meer nodig. Cado Motus komt met een nieuw soort ‘bidon’ die makkelijk mee te nemen is en comfortabel in je pak zit. Vanaf begin juni 2018 is deze zogeheten Soft Flask van MIA te koop. Waarom is deze Soft Flask zo handig? Na het testen, vertel ik hier waarom!

".. het aanpakken van flesjes of bidons langs de kant gaat niet altijd goed"

Allereerst is het ten alle tijden belangrijk om genoeg te blijven drinken. Tijdens het NK marathon inline (waar Lisa van der Geest 3e werd!) tikte de thermometer een graad of 27 aan. Wij waren toen genoodzaakt flesjes aan te pakken langs het parcours omdat het erg belangrijk is om het waterpeil in het lichaam tijdens zo’n wedstrijd goed te houden. Wanneer deze daalt kan de energiehuishouding verstoort raken, waardoor je eerder vermoeid raakt. Hoe veel vocht je precies nodig hebt tijdens een wedstrijd of bijvoorbeeld een duurrit op de skeelers hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de buitentemperatuur en aan de duur en de intensiteit van de inspanning.

"Een bidon is meestal groot en stug waardoor deze niet lekker zit in je achterzak zit."

Daarnaast gaat het aanpakken van flesjes of bidons langs de kant niet altijd goed… Timing is key! Ik vind het zelf altijd best lastig om dingen aan te pakken van trainers of verzorgers omdat het vaak niet uitkomt. Het kan zo zijn dat het tempo erg hoog ligt, dat jij iets aanpakt terwijl iemand anders probeert weg te rijden of dat je aan de verkeerde kant van het peloton zit. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat je misgrijpt. Naast de landelijke inline competitie rijden Loesanne van der Geest en ik ook regionale marathons op skeelers. Ik probeerde eens op een warme middag een bidon aan te pakken van de sponsor die toevallig kwam kijken en sloeg deze zo uit z’n handen. Aangeven en aanpakken is een kunst op zichzelf ;).

Wanneer je nu geen verzorging langs de kant hebt staan, geen risico wilt nemen of individueel een stuk gaat skeeleren is deze Soft Flask van MIA ideaal! In deze Soft Flask past 250 ml water of sportvoeding. Het is makkelijk en comfortabel mee te dragen tijdens een rit doordat het zich aanpast aan de vorm van het lichaam. Een bidon is meestal groot en stug waardoor deze niet lekker zit. De silicone tuut van de Soft Flask lekt niet doordat je er als het ware in moet bijten om de vloeistof eruit te laten komen. Deze Soft Flask ga ik zeker vaker gebruiken tijdens mijn trainingen en wedstrijden!

Drinking while skating from Cádo Motus Soft Flask