Een veilige en stoere kinderhelm voor al je sporten

Wij houden van actieve kinderen! Er is niets leuker voor kinderen dan buiten sporten en hard gaan. Maar als ouder is het ook wel eens spannend om te zien. Op je step, skateboard, fiets of skates: met een helm sport je veilig en ben je ook stoer. Vijf tips en tricks bij het kopen van een kinderhelm.

1. Een kinderhelm dragen wordt steeds normaler

Een kinderfietshelm is allang geen uitzondering meer. Steeds meer ouders kiezen ervoor om kun kinderen in het verkeer met een veilige kinderfietshelm naar school te laten fietsen. Dat is ook niet zo gek. In meer dan de helft van de gevallen waarbij kinderen naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis moeten, is een val de oorzaak. Daarbij is letsel aan het hoofd de meest voorkomende blessure. Het dragen van een helm is dus heel erg logisch als je buiten fietst, skate, board of stept op de spacescooter. Daarmee voorkom je onnodige risico’s, zonder dat je ‘pas op’ hoeft te zeggen. (bron: veiligheid.nl)

2. Een kinderhelm wordt steeds veiliger

Kijk wel uit met het kopen van helmen van lage kwaliteit. De sluiting gaat snel kapot of is niet verstelbaar, de pasvorm is slechter en daardoor sluit de helm niet goed aan op kinderhoofden. Je kent het wel, wanneer de voorste krullen op het hoofd nog onder de helm vandaan komen. Dat is het gevolg van een helm die te los op je hoofd zit en dat is logischerwijs erg onveilig. Gelukkig zijn er steeds meer gerenommeerde merken die helmen voor kinderen verkopen. De Cádomotus Alpha Youth kinderhelm is een kinderhelm die officieel gecertificeerd is door de fiets- en skatebonden, en dus gegarandeerd veilig zijn voor skaten, fietsen, schaatsen en alle andere sporten waarbij je kinderen steeds sneller gaan.

3. Stoere kinderhelmen

Kinderen zijn snel gewend aan een helm. De tijd dat een helm ongewoon is, is voorbij. Kijk maar naar het skiën, waar binnen enkele jaren iedereen de verstandige keuze voor een helm heeft gemaakt. In het racefietsen gebeurde dat gelukkig al jaren geleden.

Een kinderhelm kan naast ‘gewoon’ ook juist hartstikke cool zijn. De Alpha Youth van Cádomotus is zo’n coole kinderhelm. Hij heeft de looks van een wedstrijdhelm zonder kinderachtige figuren. Het is de eerste aero kinderhelm / fietshelm voor kinderen, net zo aerodynamisch als die van je sporthelden. De helm voor kinderen is in vier kleuren beschikbaar, met een coole print en in roze voor de meisjes.

4. Helm speciaal voor onze kinderen ontworpen

De helm is speciaal ontworpen voor kinderen. Dat betekent dat de helm een rondere vorm heeft, zoals ook kinderen een ronder hoofd hebben dan volwassenen. Het sluitingsmechanisme is helemaal verstelbaar, zowel de bandjes bij de kin als aan de achterzijde het verstelsysteem met draaiknop. De helm past dus altijd goed en blijft ook goed zitten als deze eenmaal afgesteld is.

Dit is een helm die kinderen gerust vergeten af te zetten als ze na het sporten even op het tablet mogen gamen.

De helm volgt aan de achterkant van je hoofd de vorm van je hoofd en heeft geen ouderwetse punt naar achteren. Dat is veel veiliger bij een val achterover! Hij is naast rond ook dicht. Daardoor kunnen uit stekende delen van een step, bmx fiets of schaatsen nooit je hoofd raken.

We hadden het net al even over de looks, maar ook die past helemaal bij kinderen die stoer willen zijn.

5. Als klap op de vuurpijl, een veilige kinderhelm voor al je sporten!

Sportieve kinderen doen allerlei sporten. Dan heb je maar een beter een helm voor al je sporten. Met dat in het achterhoofd is deze helm ontworpen. Gecertificeerd en goedgekeurd voor wedstrijden schaatsen, skeeleren en fietsen.

Kinderhelm voor skatende kinderen