Schaatshelm / Skeelerhelm & Aero Fietshelm met Vizier

Cádomotus heeft een breed assortiment skeelerhelmen, schaatshelmen en fietshelmen. Superlicht, ademend, aerodynamisch en supersnel. Schaatsprofessionals kiezen massaal voor onze schaatshelm, de allereerste specifieke schaatshelm in de markt.


'Waarom twee helmen, een fietshelm en een schaatshelm kopen? Eén helm voor al je sporten; schaatsen, skeeleren en fietsen'

Onze collectie schaatshelmen voorziet in alle vormen van speedskaten en fietsen, waar het gaat om aerodynamica, veiligheid, gewicht, fit en ventilatie. Cádomotus introduceerde in 2015 de eerste Alpha schaatshelm. Schaatsen met een schaatshelm is heel erg logisch en veilig. Je gaat steeds sneller en met deze schaatshelm is vallen nog steeds niet leuk, maar je beschermt wel je hoofd. Naast deze Alpha helm is er nu de Omega Aero helm, de ver doorontwikkelde helm met honingraattechniek en high-end lenzen. De Omega Aerospeed helm is tevens de ideale fietshelm met vizier. Onze helmen zijn goedgekeurd door de KNSB en voor de Elfstedentocht is dit de beste schaatshelm. De Alpha-Y is de schaatshelm, skeelerhelm en fietshelm voor kinderen; cool, aero en veilig. Al deze helmen zijn gecertificeerd door de ISU (schaatsen) en de UCI (fietsen).


De Alpha en Omega zijn ook het perfecte aerohelm alternatief voor fietsers, mountainbikers en triatleten. Een uniek design voor een hele normale prijs.

 1. Aero shell voor Alpha schaatshelm (verstelbaar) Limited Edition

  € 19,50

  Nieuwe verstelbare aeroshell voor de Cádomotus Alpha schaatshelm in 5 unieke kleuren/ontwerpen. Limited editie en alleen verkrijgbaar bij de Cádomotus Expert stores.

  Meer info
 2. Aero shield voor Alpha schaatshelm (verstelbaar)

  € 19,50

  Nieuwe aeroshell voor de Cádomotus schaatshelm met versteloptie voor ventilering. Met de shield kan je de ventilatiegaten afdichten als het echt koud wordt op natuurijs. Door de bevestigingsschroeven los te draaien kan je de shield naar achteren schuiven en zo open je de gaten aan de voorzijde voor meer frisse lucht op geconditioneerde binnenbanen.

  Meer info
 3. Omega Aerospeed skeelerhelm

  Vanaf: € 159,50

  Tot: € 214,00

  De Cádomotus Omega skeelerhelm maakt het verschil. Met een aerohelm ga je bewezen sneller, maar het maakt het skeeleren ook veiliger en comfortabeler. High-end, ultra licht, kwalitatief vergelijkbaar met de allerbeste fietshelmen, maar dan voor skeeleren en natuurlijk schaatsen. Deze skeelerhelm is ook leverbaar met vizier.

  Meer info
 4. Geïntegreerde lenzen voor Omega Aerospeed helm

  € 54,50
  De Cádomotus Omega lenzen zijn ontworpen in combinatie met de Omega aero fietshelm met vizier. De lenzen klikken stevig vast met sterke magneten. Naast een helder zicht is de lens ook in een handomdraai om te draaien of af te nemen. Meer info
 5. Nieuw: Cádomotus MIA collectie!

  De exclusive Fila-kleding collectie van Lisa, Iris en Merel met bijpassende schaatshelm, fietshelm, rugtassen en accessoires.

  De meiden van het succesvolle MKBasics marathonschaatsteam reden afgelopen winter al met de nieuwste Cádomotus schaatshelm. Er werd zelfs mee gewonnen! Zowel de eerste natuurijsmarathon in Noord-Laren, de Alternatieve Elfstedentocht als de Grandprix in Zweden schreven de meiden op hun naam. Daarnaast reden ook een aantal mannen met diezelfde Omega helm waaronder Jouke Hoogenveen en Gary Hekman.

  De Omega schaatshelm is in een unieke MIA uitvoering verkrijgbaar, passend bij de kledinglijn.

  Bekijk de kledinglijn hier!
 6. Alpha-Y Aero Kinder-Skatehelm / Skeelerhelm

  € 69,50
  De beste kinderhelm voor al je sporten. De Alpha-Y Aero is een stoere en coole aero-kinderhelm voor al je sporten: skeeleren, schaatsen en fietsen! De Alpha-Y kinderhelm is voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-53 centimeter. Het is zowel een schaatshelm, fietshelm én skeelerhelm speciaal voor kinderen. Meer info
 7. Cádomotus Delta skeelerhelm

  € 89,50
  De Cádomotus Delta skeelerhelm is een extreem ventilerende skatehelm en zeer geschikt voor skeeleraars. De superlichte helm wordt in het inline-skaten gebruikt door alle Cádomotus World Cup rijders. Als je traint of wedstrijden rijdt gedurende warme zomerdagen, wil je een helm die verkoeling geeft, zo licht mogelijk is en een perfecte pasvorm heeft. Dat is de Cádomotus Delta, een high-end fietshelm en skeelerhelm voor een prijs die je niet verwacht. Meer info
 8. Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm

  € 99,50

  De eerste schaatshelm specifiek ontworpen voor het marathon, langebaanschaatsen én shorttrack schaatsen. De Cádomotus Alpha Aerospeed helm is de lichtste en mooiste schaatshelm / shorttrack helm! Optioneel is bij de Alpha Aerospeed schaatshelm ook een vizier in drie kleuren en een aero shell in 10 kleuren!

  Meer info
 9. Aero shield voor Alpha schaatshelm (demonteerbaar)

  € 15,50

  Maak je Cádomotus Alpha schaatshelm helemaal uniek met deze aero shields. Welke kleur past bij jouw outfit? Met de shield dicht je ook de ventilatiegaten af, voor als het echt koud wordt op natuurijs.

  Meer info

Ultralichte fietshelm

De Delta fietshelm is de ideale keuze voor inline-skaters en fietsers die op zoek zijn naar minimaal gewicht en maximale ventilatie. Lichter vind je een skeelerhelm niet. Geen skeelerhelm die zo ventileert en dat allemaal voor een prijs die je bij fietsmerken niet tegenkomt. Veiligheid mag nooit duur zijn.

Waarom schaatshelmen anders zijn

Schaatshelmen zijn met een compleet nieuwe gedachte ontworpen. Naast dat een schaatshelm het schaatsen veiliger maakt, is dit ook een kans om schaatsen sneller te maken. Dat is gelukt met de Omega aero helm.

 • Het is bewezen dat een aerohelm je helpt luchtweerstand te verlagen. Maar dan moet een helm nog wel fijn zitten. Zo moet de helm aan de achterzijde goed aansluiten in de nek, die meer achterover getrokken wordt dan tijdens bijvoorbeeld het fietsen.
 • De ventilatie tijdens het schaatsen is extreem belangrijk. Door zweet kan gemakkelijk onderkoeling ontstaan, zeker op natuurijs. Daarom hebben we bij de Omega heel goed nagedacht over de luchtkanalen in de helm en de honingraadconstructie.
 • Veilig moet de helm in de eerste plaats zijn. Deze helmen voldoen aan de richtlijnen van de internationale schaatsbond en zijn officieel gecertificeerd. Ze volgen de vorm van je hoofd, hebben geen punten en geen grote gaten waardoor de schaatsen van je tegenstander tijdens een val je hoofd niet kunnen raken.