Cádomotus Helmen | Aero Fietshelm Schaatshelm & Skeelerhelm

De Cadomotus Omega Aerohelm is winnaar van een BikeMotion award 2018 (categorie kleding / schoenen / helmen)

 

Cádomotus heeft een breed assortiment skeelerhelmen, schaatshelmen en fietshelmen. Superlicht, ademend, aerodynamisch en supersnel. Schaatsprofessionals kiezen massaal voor onze schaatshelm, de allereerste specifieke schaatshelm in de markt.

 

'Waarom twee helmen, een fietshelm en een schaatshelm kopen? Eén aero helm voor al je sporten; schaatsen, skeeleren en fietsen'

Onze collectie schaatshelmen voorziet in alle vormen van speedskaten en fietsen, waar het gaat om aerodynamica, veiligheid, gewicht, fit en ventilatie. Cádomotus introduceerde in 2015 de eerste Alpha schaatshelm. Schaatsen met een schaatshelm is heel erg logisch en veilig. Je gaat steeds sneller en met deze schaatshelm is vallen nog steeds niet leuk, maar je beschermt wel je hoofd. Naast deze Alpha helm is er nu de Omega Aero helm, de ver doorontwikkelde helm met honingraattechniek en high-end lenzen. De Omega Aerospeed helm is tevens de ideale fietshelm met vizier. Onze helmen zijn goedgekeurd door de KNSB en voor de Elfstedentocht is dit de beste schaatshelm. De Alpha-Y is de schaatshelm, skeelerhelm en fietshelm voor kinderen; cool, aero en veilig. Je kunt de Alpha-Y kinderhelm kopen bij onze dealers of online in onze shop. Al deze helmen zijn gecertificeerd door de ISU (schaatsen) en de UCI (fietsen).

 

De Alpha en Omega zijn ook het perfecte aero helm alternatief voor fietsers, mountainbikers en triatleten. Een uniek design voor een hele normale prijs.

 

Ben je op zoek naar een helm voor jouw team of club?
Cádomotus kan een helm in de kleur bieden die matcht met jouw outfit! En met jullie logo of sponsors op de helm. Kijk hier  voor meer informatie.

 

Crash Replacement 
Vanaf 1 oktober 2017 bieden wij op alle helmen ook een crash replacement garantie. Wil je hier mogelijk in de toekomst gebruik van maken registreer jouw helm dan hier. Meer informatie vind je op onze blog

 1. Omega Aero fietshelm met vizier (losneembare lens)

  Vanaf:  179,50

  Tot: € 244,00

  Winnaar van de BikeMotionAward 2018 voor meest innovatieve product: de Omega aero helm. De Omega fietshelm is een aerodynamische fietshelm met vizier geschikt voor de baan, weg, criteriums, tijdritten en schaatsen!  Dus een helm die officieel goedgekeurd is voor zowel de fietssport als de de schaatssport, met een mooie aerodynamische belijning. Aerohelmen worden met name steeds populairder bij het wielrennen. De Omega helm is een goed geventileerde helm die ook erg in trek is bij tijdritten vanwege het geïntegreerde vizier. Deze wordt simpel bevestigd met 3 sterke magneten en is in een handomdraai af te nemen en op de helm te plaatsen, waarbij de aerodynamische belijning behouden blijft. Met het vizier in deze opgeborgen positie is de helm ook zonder moeite op en af te zetten. Ook de ideale fietshelm met vizier voor brildragers. De twee grote ventilatieopeningen aan de voorzijde maken deze helm extra goed ventilerend en de honingraatstructuur beschermt tegen insecten.

  Meer info
 2. Geïntegreerde lenzen voor Omega Aerospeed helm

   64,50
  De Cádomotus Omega lenzen zijn ontworpen in combinatie met de Omega aero fietshelm met vizier. De lenzen klikken stevig vast met sterke magneten. Naast een helder zicht is de lens ook in een handomdraai om te draaien of af te nemen. Meer info
 3. Cádomotus Delta fietshelm

   89,50

  De Cádomotus Delta is een extreem ventilerende wielerhelm en wordt onder andere gebruikt door de topcompetitieploeg van NWVG met onder andere Sven Kramer en Gary Hekman. Een fietshelm die je niet dwars zit bij zomerse temperaturen. Een professionele racefiets helm, die er ook zo uitziet, maar dan voor een betaalbare prijs.

  Lees ook de review van de Delta helm op Racefietsblog.nl

  Meer info
 4. Alpha-Y Aero fietshelm en kinderhelm

   79,50
  Nederlandse kwaliteit! Een coole gecertificeerde 3-in-1 aero kinderhelm kopen voor al je sporten: skeeleren, schaatsen en fietsen! De stoere Alpha-Y fiets kinderhelm / fietshelm voor kinderen is veilig en verstelbaar en voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-53 centimeter. Het is zowel een schaatshelm, kinderfietshelm én skeelerhelm speciaal voor kinderen. Deze kinderhelm voor je fiets is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en blauw. Meer info
 5. Schaats- of fietshelm bestellen in jouw clubkleuren met logo's en sponsornaam

  Misschien draag je allemaal al hetzelfde schaatspak of fietsshirt, maar het is pas compleet als je ook een custom helm draagt in teamkleuren. Je helm is misschien wel één van je opvallendste kledingstukken! Daarom kan je bij Cádomotus de helm in de kleur bestellen die matcht met jouw outfit! De Aero helmen bieden veel ruimte voor sponsorlogo's of een clublogo. Bekijk onze opties en voorwaarden.

  Kijk hier!
  Jou eigen helm met sponsorlogo's
 6. Cádomotus Alpha-2 Aero schaatshelm
  Niet in voorraad

  Cádomotus Alpha-2 Aero schaatshelm

  Niet in voorraad

   119,50
  De Alpha-2 schaatshelm is verder doorontwikkeld. De Alpha-2 is nog veiliger, past nog beter en is en blijft daarmee dé schaatshelm die de standaard zet. Meer info
 7. Sonic Aeroshield voor Alpha schaatshelm

   24,50

  Met de aeroshields maak je je Cádomotus schaatshelm ook helemaal uniek, èn meer aerodynamisch door het golfbalpatroon.

  Meer info
 8. Geïntegreerde lenzen voor Alpha-2 Aerospeed helm

   39,50
  De Cádomotus Omega lenzen zijn ontworpen in combinatie met de Omega aero fietshelm met vizier. De lenzen klikken stevig vast met sterke magneten. Naast een helder zicht is de lens ook in een handomdraai om te draaien of af te nemen. Meer info
 9. Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm

   89,50

  De eerste schaatshelm specifiek ontworpen voor het marathon, langebaanschaatsen én shorttrack schaatsen. De Cádomotus Alpha Aerospeed helm is de lichtste en mooiste schaatshelm / shorttrack helm! Optioneel is bij de Alpha Aerospeed schaatshelm ook een vizier in drie kleuren en een aero shell in 10 kleuren!

  Meer info
 10. 35% OFF > Aero shield voor Alpha schaatshelm

  Van: € 15,50

  Speciale prijs  12,50

  SELLOUT 35% KORTING Maak je Cádomotus Alpha schaatshelm helemaal uniek met deze aero shields. Welke kleur past bij jouw outfit? Met de shield dicht je ook de ventilatiegaten af, voor als het echt koud wordt op natuurijs.

  Meer info
 11. 20% OFF > Aero shield voor Alpha schaatshelm (verstelbaar)

  Van: € 19,50

  Speciale prijs  15,50

  SELLOUT 20% OFF Nieuwe aeroshell voor de Cádomotus schaatshelm met versteloptie voor ventilering. Met de shield kan je de ventilatiegaten afdichten als het echt koud wordt op natuurijs. Door de bevestigingsschroeven los te draaien kan je de shield naar achteren schuiven en zo open je de gaten aan de voorzijde voor meer frisse lucht op geconditioneerde binnenbanen.

  Meer info
 12. 20% OFF > Aero shell voor Alpha schaatshelm (verstelbaar) Limited Edition

  Van: € 19,50

  Speciale prijs  15,50

  SELLOUT 20% OFF Nieuwe verstelbare aeroshell voor de Cádomotus Alpha schaatshelm in 5 unieke kleuren/ontwerpen. Limited editie en alleen verkrijgbaar bij de Cádomotus Expert stores.

  Meer info
 13. Vizier voor Cádomotus Alpha Aerospeed Schaatshelm

  Van: € 34,50

  Speciale prijs  29,50

  Topkwaliteit vizier voor de Cádomotus Alpha Aerospeed schaatshelm. Deze lenzen voor onze schaatshelm met vizier zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Meer info
 14. Magnetic helmet buckle for replacement
  Niet in voorraad

  Magnetic helmet buckle for replacement

  Niet in voorraad

   14,50
  The next generation of fastener for your aero helmet; quick, safe and secure. Ideal for triathletes. Automatic closure. Meer info
 15. Omega Aero helm in de kleuren van jouw club of team!

   179,50

  Cádomotus Omega helm in de kleur van jouw club of team. Vanaf 5 stuks! Deze aerohelm is geschikt voor schaatsen, wielrennen en triathlon. Lees hier wat de mogelijkheden zijn of email ons!

  Meer info
 16. Cádomotus Delta Fietshelm in de kleur van jouw club of team!

   89,50

  Cádomotus Delta helm in de kleur van jouw club of team. Lees hier van de mogelijkheden zijn of email ons!

  Meer info
 17. Replacement pads for Delta road helmet

   14,50
  Comfortable and quick dry pads for our Delta bike and inline helmet. Uni-size fits in S/M and L/XL helmet. Meer info
 18. Replacement pads for Omega Aero helmet

   14,50
  Comfortable and quick dry pads for our Omega Aero helmet. Uni-size fits in all 3 helmet; S, M and L Meer info
 19. Replacement buckle for ice or road helmets

   9,50
 20. Pads voor Alpha Aerospeed

   14,50
  Comfortabele en snel drogende voering voor de Alpha schaatshelmen. Meer info

Ultralichte fietshelm

De Delta fietshelm is de ideale keuze voor inline-skaters en fietsers die op zoek zijn naar minimaal gewicht en maximale ventilatie. Lichter vind je een skeelerhelm niet. Geen skeelerhelm die zo ventileert en dat allemaal voor een prijs die je bij fietsmerken niet tegenkomt. Veiligheid mag nooit duur zijn.

Waarom schaatshelmen anders zijn

Schaatshelmen zijn met een compleet nieuwe gedachte ontworpen. Naast dat een schaatshelm het schaatsen veiliger maakt, is dit ook een kans om schaatsen sneller te maken. Dat is gelukt met de Omega aero helm.

 • Het is bewezen dat een aerohelm je helpt luchtweerstand te verlagen. Maar dan moet een helm nog wel fijn zitten. Zo moet de helm aan de achterzijde goed aansluiten in de nek, die meer achterover getrokken wordt dan tijdens bijvoorbeeld het fietsen.
 • De ventilatie tijdens het schaatsen is extreem belangrijk. Door zweet kan gemakkelijk onderkoeling ontstaan, zeker op natuurijs. Daarom hebben we bij de Omega heel goed nagedacht over de luchtkanalen in de helm en de honingraadconstructie.
 • Veilig moet de helm in de eerste plaats zijn. Deze helmen voldoen aan de richtlijnen van de internationale schaatsbond en zijn officieel gecertificeerd. Ze volgen de vorm van je hoofd, hebben geen punten en geen grote gaten waardoor de schaatsen van je tegenstander tijdens een val je hoofd niet kunnen raken.