Klapschaatsen & Vaste Schaatsen

Cádomotus klapschaatsen, shorttrack schaatsen en vaste schaatsen kopen voor alle niveaus

Cádomotus vaste schaatsen en klapschaatsen kopen. Langebaan schaatsen en shorttrack schaatsen voor alle niveaus. Van beginner tot top schaatsers, iedereen kan vertrouwen op Cádomotus schaatsen en schaatsaccessoires.

 1. Cádomotus-Marchese 111 shorttrack schaats

  Vanaf:  275,00

  Het topmodel shorttrack schaats in de markt, voor een haast onmogelijk toegankelijke prijs. De Cádomotus-Marchese 111 shorttrack schaats biedt het meeste gevoel en de beste controle voor de meest spectaculaire inhaalacties.

  De Cádomotus-Marchese 111 shortrack schaats is ontworpen door custom schaatsschoenen maker Paul Marchese. Deze wedstrijdschaats is zijn tijd ver vooruit met talloze innovatieve details die de rijder meer stabiliteit geeft bij hoge snelheden. Cádomotus-Marchese 111 shorttrack schaats kopen? Deze schaats is ook verkrijgbaar bij Cádomotus dealers.

  Meer info
 2. Cádomotus Bianco (Ikazuchi) klapschaats

  Vanaf:  1.200,00

  Tot: € 1.350,00

  De Cádomotus Bianco (Ikazuchi) klapschaats is speciaal ontwikkeld voor de sprint en middenlange afstand schaatsers. Cádomotus Ikazuchi klapschaats met Reynolds 953 stalen buis staat garant voor prestaties op wereldbeker niveau: het sterkste en lichtste klap onderstel. Meer info
 3. Cádomotus Nero (Shinobi) klapschaats

  Vanaf:  1.200,00

  Tot: € 1.350,00

  De Cádomotus Nero (Shinobi) klapschaats is onze meest verkochte klapschaats. Makkelijk sturen en druk vinden. Ideaal voor lange afstand. #easycarveblades Meer info
 4. Cádomotus Nero iD klapschaats
  Niet in voorraad

  Cádomotus Nero iD klapschaats

  Niet in voorraad

  Vanaf:  1.250,00

  Tot: € 1.400,00

  Cádomotus Nero iD klapschaats. De Nero iD klapschaatsen zijn optimaal als het gaat om vermogen, balans en controle. Mét Cádomotus Nero schaatsschoen van schoenenmaker Davide Mariani, een Cádomotus Record klapschaats onderstel en kies je eigen favoriete kleur voor deze schaatsen! #easycarveblades Meer info
 5. Wil jij de #carveblades testen?

  Kom je nog niet aan de ronde tijden van vorig seizoen of wil je jouw techniek in een korte tijd flink verbeteren? Probeer dan onze #525carveblades of #853carveblades!

  Voel hoe makkelijk je terugstuurt, snel druk opbouwt en snelheid maakt. Meld je aan om onze schaatsen vrijblijvend twee weken lang te testen! De schaatsen worden zonder kosten opgestuurd!

  Meld je hier aan!
  Okay Fashion Jeans marathon team Sjoerd den Hertog op Cadomotus klapschaatsen
 6. Cádomotus Bianco iD klapschaats
  Niet in voorraad

  Cádomotus Bianco iD klapschaats

  Niet in voorraad

  Vanaf:  1.250,00

  Tot: € 1.400,00

  Ontspannen op het rechte eind en superieure bochten op topsnelheid. Deze Cádomotus klapschaats met Reynolds 853 stalen buis staat garant voor prestaties op wereldbeker niveau: het sterkste en lichtste klapschaats onderstel!

  Deze Cádomotus klapschaatsen (voorheen Marchese) met supersterke Reynolds 853® stalen buizen bieden onvoorstelbaar veel controle, waardoor je technisch beter schaatst. De schaatsijzers houden hun bend langer vast dan andere noren en het bimetalen mes glijdt beter.

  #easycarveblades

  Meer info
 7. Marchese Zero

   350,00
  Innovatief, elite-level shorttrack ijzer met lichtgewicht, oversized buis technologie. Meer info
 8. Record 853® klapschaatsonderstel

  Vanaf:  465,00

  Het Record 853® klapschaats onderstel is flexibel en goed sturend op het rechte eind maar stijver en stabiel in de bocht Meer info
 9. Record 853® blade tubes

   475,00

  Reynolds 853 seamless air-hardening heat-treated steel tube with a bimetal PM blade

  Meer info

Langebaan schaatsen

Hier vind je Cádomotus schaatsen. Met onze Record 525 en Record 853 klapschaats veroverden we snel een plek in de conservatieve top van het langebaanschaatsen. Met onder andere Bob de Jong beklommen we het (Olympische) podium. Met de NSX slaagde Cádomotus erin om met een aluminium buis het stuurgedrag van een stalen buis te evenaren.

We hebben schaatsen en klapschaatsen voor alle niveaus. Voor jeugd, kinderen, beginners, junioren, van toerschaatsen tot buizen voor de beste schaatsers. Ook vind je hier shorttrack schaatsen. Tevens heeft Cádomotus in 2015 als eerste de schaatshelm geïntroduceerd in het marathon schaatsen.

Shorttrack schaatsen

Na de ontwikkeling van deze klapschaatsen heeft Cádomotus gewerkt aan een complete lijn shorttrack schaatsen. Voor kinderen, ambitieuze starters en en zij die het hoogste podium willen bestormen.

Naast onze klapschaatsen en shorttrack schaatsen vind je bij Cádomotus schaatsschoenen, schaatsijzers (klaponderstellen), maar ook de schaatsaccessoires die nodig zijn om alles uit je carrière te halen, zoals een radius meter, slijptafel, bendapparaat, een rondingmachine, een schaatshelm en schaatshoezen. Je mag bij ons altijd net iets meer verwachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van schaatsen?

1. Koop ik klapschaatsen of vaste schaatsen?

Is het verstandig om klapschaatsen te kopen? Het is steeds normaler om ook als beginnend schaatsers op klappers te gaan schaatsen, maar het is verstandiger om in je eerste jaren op vaste schaatsen te oefenen. Het leert je de schaatstechniek beter onder de knie te krijgen. Je leert beter zijwaarts afzetten, bijvoorbeeld.

2. Natuurijsschaatsen of niet?

Als het je helemaal om natuurijs te doen is en je houdt van toeren, dan kun je kiezen voor de zogenaamde natuurijsschaatsen van bijvoorbeeld Salomon, Free-Skate, MenM of Viking. Cádomotus richt zich op schaatsers die sneller willen gaan, zowel op natuurijs als op kunstijs. We kiezen altijd voor schoenen met een nauwe pasvorm en veel steun. Dat is dé voorwaarde om te leren voelen wat je doet, je techniek te verbeteren en hogere snelheid aan te kunnen. Met de Record 525 kies je voor extra stuureigenschappen, wat van pas komt als je kortere slagen moet maken.

3. Kies voor de pasvorm!

Zoals hier boven al weergegeven: kies altijd een schaats met een goede pasvorm. Dat begint bij de leest van de schaatsschoen. Die zijn bij Cádomotus ver doorontwikkeld, in samenwerking met de wereldberoemde schoenenmakers Davide Mariani en Paul Marchese. Dat gaat verder met de materialen die we gebruiken. Altijd carbon of een stijf glasvezel, waarbij het enkelgedeelte vervormbaar is. Zo krijg je niet onnodig zere plekken.