Klapschaatsen & Vaste Schaatsen

Cádomotus klapschaatsen, shorttrack schaatsen en vaste schaatsen kopen voor alle niveaus

Cádomotus vaste schaatsen en klapschaatsen kopen. Langebaan schaatsen en shorttrack schaatsen voor alle niveaus. Van beginner tot top schaatsers, iedereen kan vertrouwen op Cádomotus schaatsen en schaatsaccessoires.

 1. Record tube-ends (2 units)

   45,00
  Aluminium tube-ends om Record ijzers af te dichten (verplicht voor marathonschaatsers) Meer info
 2. Record std tube-ends (2 units)

   7,50
  Plastic tube-ends to close the Record ice blade (required for marathon races) Meer info
 3. Record tube-ends iD (4! units)

   15,00
  Polyurithaan tube-ends om Record ijzers af te dichten (verplicht voor marathonschaatsers) Meer info
 4. Record wedges | Standard pitch 11mm (2pcs)

   20,00
  Nylon wedges for your Cadomotus 525 or 853 carve blades. Standard wedges are 3mm lower than the advanced version. Meer info
 5. Wil jij de #carveblades testen?

  Kom je nog niet aan de ronde tijden van vorig seizoen of wil je jouw techniek in een korte tijd flink verbeteren? Probeer dan onze #525carveblades of #853carveblades!

  Voel hoe makkelijk je terugstuurt, snel druk opbouwt en snelheid maakt. Meld je aan om onze schaatsen vrijblijvend twee weken lang te testen! De schaatsen worden zonder kosten opgestuurd!

  Meld je hier aan!
  Okay Fashion Jeans marathon team Sjoerd den Hertog op Cadomotus klapschaatsen
 6. Record wedges | Advanced pitch 14mm (2pcs)

   20,00
  Nylon wedges for your Cadomotus 525 or 853 carve blades. Advanced wedges are +3mm higher than the standard version. Meer info
 7. M5 hexicon nut for LT boot mounting (4pcs)

   10,00
  Special fastening parts for ice boot mounting Meer info
 8. TwinCam IL-Q midget bearings (4pcs)

   12,00
  Exclusive cartridge bearings for your Marchese Record blades. Meer info
 9. Versatile sporttas voor schaatsers

   129,50

  Met deze schaatstas reis je van World Cup finale met al je spullen of naar een tocht op natuurijs zonder dat je spullen vies of nat worden. Een alleskunner. Onverwoestbaar, cool en handig. Met deze schaatstas hoef je niet voorzichtig te zijn, maar met je schaatsen en schaatsspullen wel. Daarom hebben we voor al je spullen eigen vakken. 

  Meer info
 10. Waterflow schaatsrugtas

   99,50

  De Cádomotus schaatstas heeft voor al je schaatsspullen een vakje: kleren, je baankaart, portemonnee, telefoon, douchespullen en autosleutels. Lekker handig hoor. Zelfs voor je helm is er een speciaal vak aan de buitenkant. Én de schaatstas is spatwaterdicht met gecoate ritsen, dat is nog eens ideaal. Deze laat je gewoon op het natuurijs staan als je een tocht gaat maken!

  Meer info
 11. Airflow schaatsrugzak

   79,50

  Here it is, de schaatstas waarmee je al je avonturen kunt beleven en die een carrière lang meegaat. Een rugtas voor al je schaatsspullen die ook nog eens cool is, met z’n vijf verschillende gave kleuren. In de Cádomotus schaatstas zorg je dat je schaatsen aan de zijkant vast hangen, zodat je schoenen en buizen droog zijn. Je natte handdoek, daarvoor is een speciaal vak ingericht. De helm hangt aan de voorzijde, dus ook die is binnen no-time weer fris.

  Meer info
 12. Alpha-Y Aero fietshelm en kinderhelm

   79,50
  Nederlandse kwaliteit! Een coole gecertificeerde 3-in-1 aero kinderhelm kopen voor al je sporten: skeeleren, schaatsen en fietsen! De stoere Alpha-Y fiets kinderhelm / fietshelm voor kinderen is veilig en verstelbaar en voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-53 centimeter. Het is zowel een schaatshelm, kinderfietshelm én skeelerhelm speciaal voor kinderen. Deze kinderhelm voor je fiets is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en blauw. Meer info
 13. Omega Aerospeed schaatshelm

  Vanaf:  179,50

  Tot: € 244,00

  Dit is écht Cádomotus: veiliger, ventilerender én sneller. Deze innovatieve schaatshelm in de kleurencombinatie grijs, zwart is beschikbaar in drie maten. Deze aërodynamische helm is extreem licht en volledig ademend dankzij honingraad én drie luchtkanalen. De Aero schaatshelm is leverbaar met vizier. Meer info
 14. Alpha-Y Aero Kinder-Schaatshelm

   79,50

  De Alpha-Y kinderhelm / schaatshelm is voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-53 centimeter. Deze stoere kinderhelm is beschikbaar in drie kleuren: zwart, wit en grijs. De schaatshelm voldoet aan alle eisen, zowel voor schaatsen en skeeleren als voor fietsen en is voor al deze sporten gecertificeerd. Een stoere, coole aero-helm voor al je sporten dus!

  Meer info
 15. Radius jig

   40,00

Langebaan schaatsen

Hier vind je Cádomotus schaatsen. Met onze Record 525 en Record 853 klapschaats veroverden we snel een plek in de conservatieve top van het langebaanschaatsen. Met onder andere Bob de Jong beklommen we het (Olympische) podium. Met de NSX slaagde Cádomotus erin om met een aluminium buis het stuurgedrag van een stalen buis te evenaren.

We hebben schaatsen en klapschaatsen voor alle niveaus. Voor jeugd, kinderen, beginners, junioren, van toerschaatsen tot buizen voor de beste schaatsers. Ook vind je hier shorttrack schaatsen. Tevens heeft Cádomotus in 2015 als eerste de schaatshelm geïntroduceerd in het marathon schaatsen.

Shorttrack schaatsen

Na de ontwikkeling van deze klapschaatsen heeft Cádomotus gewerkt aan een complete lijn shorttrack schaatsen. Voor kinderen, ambitieuze starters en en zij die het hoogste podium willen bestormen.

Naast onze klapschaatsen en shorttrack schaatsen vind je bij Cádomotus schaatsschoenen, schaatsijzers (klaponderstellen), maar ook de schaatsaccessoires die nodig zijn om alles uit je carrière te halen, zoals een radius meter, slijptafel, bendapparaat, een rondingmachine, een schaatshelm en schaatshoezen. Je mag bij ons altijd net iets meer verwachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van schaatsen?

1. Koop ik klapschaatsen of vaste schaatsen?

Is het verstandig om klapschaatsen te kopen? Het is steeds normaler om ook als beginnend schaatsers op klappers te gaan schaatsen, maar het is verstandiger om in je eerste jaren op vaste schaatsen te oefenen. Het leert je de schaatstechniek beter onder de knie te krijgen. Je leert beter zijwaarts afzetten, bijvoorbeeld.

2. Natuurijsschaatsen of niet?

Als het je helemaal om natuurijs te doen is en je houdt van toeren, dan kun je kiezen voor de zogenaamde natuurijsschaatsen van bijvoorbeeld Salomon, Free-Skate, MenM of Viking. Cádomotus richt zich op schaatsers die sneller willen gaan, zowel op natuurijs als op kunstijs. We kiezen altijd voor schoenen met een nauwe pasvorm en veel steun. Dat is dé voorwaarde om te leren voelen wat je doet, je techniek te verbeteren en hogere snelheid aan te kunnen. Met de Record 525 kies je voor extra stuureigenschappen, wat van pas komt als je kortere slagen moet maken.

3. Kies voor de pasvorm!

Zoals hier boven al weergegeven: kies altijd een schaats met een goede pasvorm. Dat begint bij de leest van de schaatsschoen. Die zijn bij Cádomotus ver doorontwikkeld, in samenwerking met de wereldberoemde schoenenmakers Davide Mariani en Paul Marchese. Dat gaat verder met de materialen die we gebruiken. Altijd carbon of een stijf glasvezel, waarbij het enkelgedeelte vervormbaar is. Zo krijg je niet onnodig zere plekken.