Schaatsijzers | Klapschaats Onderstel

De collectie schaatsijzers van Cádo Motus bestaat uit de Allmount blades, die onder iedere schoen passen en je daarmee een vliegende start van je carrière geven. De 61S NSX is een lichtgewicht aluminium onderstel en de beste keuze als eerste klapschaats.

 

Wil je het beste klapschaats onderstel kopen?

De Record 525 en Record 853 klapschaats onderstellen zijn onze topmodellen. Met deze #carveblades bouw je makkelijk snelheid op in de bocht en rij je ontspannen op het rechte eind. De winnaars van de KPN marathoncup in seizoen 17/18 rijden allemaal op Cádo Motus #carveblades; Sjoerd den Hertog (team Okay Fashion & Jeans), Iris van der Stelt (team mkbasics.nl) en Jan Korenberg!

Cádo Motus klapschaatsen behoren tot de top

Op zoek naar de beste klapschaats? Cádo Motus klapschaatsen zijn in een paar jaar tijd doorgedrongen tot de top van een traditionele markt. Verschillende wereldtoppers wonnen medailles met de Record 853 en Record 525 klapschaats, de schaats die dankzij een uniek concept meer gevoel met het ijs geeft en directer kracht overbrengt.

Bob de Jong won in 2010 een Olympische medaille op de Record en een jaar later werd hij er zelfs wereldkampioen mee. Inmiddels schaatsen diverse World Cup schaatsers op de Record en wordt er in het marathonschaatsen veel mee gewonnen. Cádo Motus schaatsen staan voor licht gewicht, nauwkeurige productie en geen ruimte voor compromis. Het ontwerp van de Marchese Record 853 en de Marchese Record 525 is uniek: het mes is rechtstreeks op de buis gelast. Het Reynolds 853 (of 525) staal, dat niet gebogen hoeft te worden zoals bij andere merken, is daardoor van hogere kwaliteit en het mes staat gegarandeerd in een kaarsrechte hoek onder je schaats.

Wil jij technisch blijven schaatsen als je moe wordt?

Technisch beter leren schaatsen is de enige optie om sneller te gaan. Met dat uitgangspunt maakten we onze productlijn. De Record buizen die je vindt in onze Nero en Bianco schaats zijn zo gemaakt dat je ook als je moe bent, je goede slagen kunt blijven maken. Waar bij andere merken de buis om het mes heen wordt gevouwen, is bij ons het mes via een unieke lastechniek direct op de buis gelast. Zowel de buis als het mes reageren nu heel anders, veel voorspelbaarder. Je bouwt veel makkelijker druk op in je afzet. En dat helpt als je moe wordt en de coördinatie minder wordt. Toppers kiezen voor Cádo Motus omdat ze kunnen blijven versnellen.

Je gaat makkelijker hard, tot en met de laatste ronde. Cádo Motus schaatsijzers onderscheiden zich door de juiste combinatie van stabiliteit in de bocht en flexibiliteit op het rechte eind van de schaatsbaan.

Lees meer: kies de juiste lengte van je buizen
Lees meer: schoenmaten en buislengtes
Lees meer: instelbaar stuurgedrag
Lees meer: het verschil tussen de 853 en 525 buizen