Schaatsschoenen

Cádomotus schaatsschoenen zijn het resultaat van tien jaar lang doorontwikkelen in samenwerking met de beste vakmensen ter wereld. Onze zoektocht naar het toegankelijker maken van de schaatsbeweging begint hier. Met hardere schaatsschoenen dan bijvoorbeeld Viking.

 

Controle en gevoel zit niet in flexibele schaatsschoenen, maar juist in harde schoenen, met een extreem goede pasvorm. Als de pasvorm helemaal goed is, kun je meer stijfheid toepassen in schoenen, waarmee uiteindelijk alles efficiënter gaat. Glijden, afzetten, druk zetten in de bochten. Het geeft de controle over je schaatsbeweging die je zoekt. Dat is de filosofie van Cádomotus in een sport die steeds sneller gaat en waar oude productiemethoden niet meer werken.

 

In de ontwikkelingsfase van deze schaatsen werkte Cádomotus samen met de beroemde schoenenmaker Paul Marchese en de de Bianco en Nero worden handgemaakt door expert Davide Mariani in Italië. Bekijk ook onze klapschaatsen die naar jouw wens geconfigureerd kunnen worden.

Custom schaatsschoenen zijn niet bereikbaar voor iedereen. Maar nu heeft Cádomotus schaatschoenen die voelen alsof ze speciaal voor jou zijn gemaakt. De Cádomotus Bianco, Nero en Carbonio semi custom schaatsschoen zijn het resultaat van een jarenlange zoektocht naar verbeterde standaard schaatsschoenen.

 

Wil je weten of de Cádomotus schaatsschoenen op jouw klapschaatsen passen?

Bekijk dan hier de tabel met de bevestingsafstanden.

 1. Cádomotus Nero Schaatsschoen

   575,00
  De juiste mix van stijfheid en flex, op de goede plaatsen in de schoen Meer info
 2. Cádomotus Bianco Schaatsschoen

   575,00
  Gemaakt voor wedstrijdschaatsers, stijver dan Nero Meer info
 3. Speedaero schaats overschoen

   49,50
  Dit is de eerste schaats overschoen die je schaats sneller maakt, mét snijvast enkelgedeelte. Meer info
 4. Nero iD Schaatsschoen

   625,00
  Een echte Marchese schaats schoen in jouw eigen kleur (goud wordt alleen geleverd aan nationaal kampioenen) Meer info
 5. Aanpassen van de Cádomotus Carbonio schaatsschoen

  Uit de doos is de Carbonio schaatsschoen voorgevormd, maar wel zodat deze zeer nauwsluitend aan de voet zit rond de hiel en enkel. Voor een aantal schaatsers zal dit te krap zijn. Dit is met opzet zo ontworpen omdat het effectiever is de schoen goed aan te passen met druk van binnen naar buiten dan andersom. Het is heel eenvoudig om thuis de pasvorm aan te passen. Lees op onze blog hoe ..

  Kijk hier!
 6. Bianco iD Schaatsschoen

   625,00
  Kwaliteit en prestaties die je mag verwachten van een semi custom schaatsschoen van de legendarische Paul Marchese. De Bianco iD schaatsschoen is extreem licht, met een zeer nauwkeurige pasvorm. De schoen is stijf op de plekken waar hij dat moet zijn! Meer info
 7. Cádomotus Rookie Resizer Inlegzolen

   29,50
  Zijn jouw kinderen de verstelbare skates / skeelers ontgroeid? De Cádomotus Rookie Resizer inlegzooltjes zijn ideaal voor jeugdige schaatsers en skeeleraars! Je kunt zo langer blijven door skaten met een paar skeelers of schaatsen en zo besparen in de aanschaf kosten. Maak een schaatsschoen of skeelerschoen tot 2 maten kleiner door gebruik te maken van onze unieke Cádomotus Rookie Resizer inlegzolen. Deze twee speciale zooltjes passen perfect in elkaar zodat je van een maat 34 schoen, een maat 32 of maat 33 schoen maakt. De inlegzooltjes zijn tevens verkrijgbaar in diverse andere maten. Meer info

Is een harde schaatsschoen oncomfortabel?

Schoenen van Cádomotus niet. Het gaat allemaal om de pasvorm. Veel schoenen zijn vervormbaar, maar beginnen met een matige pasvorm. Cádomotus’ ontwikkelde samen met de wereldberoemde schoenenmakers Paul Marchese en Davide Mariani aan een leest die perfect met je voet meegaat en precies daar steun geeft waar je het nodig hebt.

De hardere kuipschoenen zijn thermoplastisch en kunnen bij de Cadomotus Expert dealers vakkundig rond je voet gevormd worden. Het is niet vreemd als je na een paar weken schaatsen nog een keer terug moet naar de schaatsspeciaalzaak om met de knobbeltang drukplekken in je schaatsschoen te laten wegwerken.

Laat je dus niet verleiden tot de aanschaf van goedkopere schaatsschoenen met veel polstering waardoor deze in de winkel lekker zacht en comfortabel aanvoelen maar te weinig steun geven op de ijsbaan.

Lees meer: aanpassen van de aanpassen van de Carbonio schaatsschoen
Lees meer: onderhoud en garantie schaatsschoenen