Schaatsschoenen

Cádo Motus schaatsschoenen zijn het resultaat van tien jaar lang doorontwikkelen in samenwerking met de beste vakmensen ter wereld. Onze zoektocht naar het toegankelijker maken van de schaatsbeweging begint hier. Met hardere schaatsschoenen dan bijvoorbeeld Viking.

 

Controle en gevoel zit niet in flexibele schaatsschoenen, maar juist in harde schoenen, met een extreem goede pasvorm. Als de pasvorm helemaal goed is, kun je meer stijfheid toepassen in schoenen, waarmee uiteindelijk alles efficiënter gaat. Glijden, afzetten, druk zetten in de bochten. Het geeft de controle over je schaatsbeweging die je zoekt. Dat is de filosofie van Cádo Motus in een sport die steeds sneller gaat en waar oude productiemethoden niet meer werken.

 

In de ontwikkelingsfase van deze schaatsen werkte Cádo Motus samen met de beroemde schoenenmaker Paul Marchese en de de Bianco en Nero worden handgemaakt door expert Davide Mariani in Italië. Bekijk ook onze klapschaatsen die naar jouw wens geconfigureerd kunnen worden.

Custom schaatsschoenen zijn niet bereikbaar voor iedereen. Maar nu heeft Cádo Motus schaatschoenen die voelen alsof ze speciaal voor jou zijn gemaakt. De Cádo Motus Bianco, Nero en Carbonio semi custom schaatsschoen zijn het resultaat van een jarenlange zoektocht naar verbeterde standaard schaatsschoenen.

 

Wil je weten of de Cádo Motus schaatsschoenen op jouw klapschaatsen passen?

Bekijk dan hier de tabel met de bevestingsafstanden.

Is een harde schaatsschoen oncomfortabel?

Schoenen van Cádo Motus niet. Het gaat allemaal om de pasvorm. Veel schoenen zijn vervormbaar, maar beginnen met een matige pasvorm. Cádo Motus’ ontwikkelde samen met de wereldberoemde schoenenmakers Paul Marchese en Davide Mariani aan een leest die perfect met je voet meegaat en precies daar steun geeft waar je het nodig hebt.

De hardere kuipschoenen zijn thermoplastisch en kunnen bij de Cádo Motus Expert dealers vakkundig rond je voet gevormd worden. Het is niet vreemd als je na een paar weken schaatsen nog een keer terug moet naar de schaatsspeciaalzaak om met de knobbeltang drukplekken in je schaatsschoen te laten wegwerken.

Laat je dus niet verleiden tot de aanschaf van goedkopere schaatsschoenen met veel polstering waardoor deze in de winkel lekker zacht en comfortabel aanvoelen maar te weinig steun geven op de ijsbaan.

Lees meer: aanpassen van de aanpassen van de Carbonio schaatsschoen
Lees meer: onderhoud en garantie schaatsschoenen