Shorttrack Buizen

Cádo Motus werkt samen met Marchese aan de beste schaatsproducten. De Marchese Zero en Marchese Saratoga shorttrack buizen zijn daar een resultaat van. In een wereld waarin het draait om facties van seconden en het opzoeken van de uiterste grens, maken deze buizen het verschil tussen winnen en niet eens finishen.

De trend in het shorttrack schaatsen is om de buizen stijver en stijver te maken, maar het gaat om de balans tussen stijfheid en gevoel. Een auto zonder vering is onbestuurbaar. De Marchese Zero biedt meer stijfheid in de buis, welke ruimer in diameter is, maar wel lichter dan de meeste concurrenten. De flexibiliteit, het gevoel, zit in het mes en de manier waarop het mes is ingelijmd.

“Een volledig stijve set zorgt er niet alleen voor dat je je eigen finesse niet over kan brengen op het ijs, maar ook dat je niet voelt wat het ijs je probeert te vertellen”, zegt designer Paul Marchese. “En dan weet je niet wanneer je op je limiet zit, wanneer er voor en wanneer er overheen.” Dat maakt in het shorttrack het verschil tussen winnen of niet eens finishen.

Video van Paul Marchese over de Marchese ZERO

Een andere unieke eigenschap van de Zero en Saratoga buizen is de manier waarop de cups zijn gemonteerd. “Het oude systeem is altijd primitief geweest, maar is pas een belemmering geworden toen we meer en preciezer met ronding en bending gingen werken in het shorttrack.” Opnieuw een enorme verbetering, mogelijk gemaakt door Cádo Motus en Marchese.

De Zero buizen zijn beschikbaar in de Cádo Motus shop en binnen enkele werkdagen gratis geleverd bij jou thuis.